De downstage pollwinnaar moet natuurlijk een keer terug komen. Het liefst zien we dat gelijk het volgende jaar, al was het alleen maar om te bewijzen dat het geen toevalstreffer was en ze kunnen laten zien aan de mensen die er niet waren hoe ongelooflijk terecht dat was. Maar ja, als het een tourende band is moet die natuurlijk net wel besluiten om dat jaar weer op tour te gaan. In het geval van de pollwinnaar van 2011 was dat in eerste instantie ook niet geval maar verdomd, ze zijn uitgenodigd om op Hellfest in Frankrijk te spelen dus konden ze er ook nog wel anderhalve week aan vast knopen langs de zalen waar ze het naar hun zin hadden. 

Thou dus weer in de kelderbar!!! fuck yeah! dat was vorig jaar toch wel een hoogtepunten in mijn hele kelderbarranglijst. Voor de onwetenden; Thou maakt sludge. Langzaam en zwaar maar met zoveel melodie dat ze altijd weer met iets geniaals om de hoek komen. De band heeft een output waar je u tegen zegt op labels zoals Southern Lord, Level-plane en Vendetta records. Niet bepaald kleine jongens in dit genre. En terecht want ze zijn naar mijn bescheiden mening een van de bands die er de afgelopen 10 jaar echt toe doen. En ja als je dan live ook nog een keer zo fantastisch bent is dat ook alleen maar een bevestiging van die status. Hier dus precies een jaar na hun vorige show op een maandag in de Downstage special. Iets beters ga je dit jaar zeer waarschijnlijk niet zien.

Er staan ook nog wat bands bij om de zaak een beetje op gang te krijgen. Resurrectionists uit Duitsland zijn erg goed met hun Discordance Axis achtige grindcore. Muur van geluid, geweldige drummer en dubbele krijs/zang. Wel die moeite waard. Als opwarmertje is er dan ook nog Grinding Halt uit Groningen. Die hebben we allemaal wel eens gezien dus weten we dat het gelukkig niet te lang duurt voordat we van Thou kunnen genieten. Thou!!!! En ja, ik denk niet dat ik het ooit heb gezegd maar dit wordt wel vol is vol. Wees dus op tijd. - mrk