Stress. STRESS! Stress is voor mij geen onbekende emotie. Ik heb een drukke baan (als filosoof, veel nadenken enz.) en tussendoor word ik ook lastiggevallen door onze geliefde programmeur Robert om stukjes te schrijven voor de bands die in de kelder komen spelen. Tel daar nog een klimaatcrisis, meerdere oorlogen en een polariserende maatschappij bij op en je hebt het te pakken: stress.

Nu zijn er gelukkig allerlei manieren op met stress te leren omgaan. Met je vingers in de klei en lekker zen-tuinieren. Je eindelijk inschrijven voor de yoga-meditatie-extatische dans-workshop. Een welverdiende strandvakantie naar Mallorca. Of je hele hebben en houwen gepassioneerd een microfoon in blèren onder de begeleiding van keiharde hardcore punk riffs. Dit laatste doet Stresssysteem als de beste en daarom mag ik verheugd mededelen dat ze op 16 december een ontspannende set zullen spelen in de Kelderbar.

De meest recente EP Vrede die geen Vrede Is varieert van snerpende hardcore punk nummers die braaf onder de 2 minuten blijven tot ietwat langere nummers die flirten met doom-slugde metal invloeden. De stress en onvrede (over o.a. vrede) is te voelen in de vocalen van Eva en Reynaert en beloofd veel voor deze winterse zaterdag.

Dus schrap je yogasessie op zondagochtend en ontlaad je van de stress van het moderne bestaan door zaterdag 16 december een lekker potje (alcohol vrij) bier je keel in te laten glijden en liefdevol tegen je mede kelderbarbezoeker op te beuken. 23.00, im Keller! | YORKO