De jongens van de Groningse rockformatie Eisenhower komen met een debuutplaat en dat mogen we weten! Vandaag wordt het album in Vera gepresenteerd en zal het voor het eerst te koop zijn. De titel Enough is absoluut misleidend, want de band is gedrevener dan ooit en heeft zich de afgelopen maanden al stevig in de kijker weten te spelen. Grepen ze afgelopen april in Vera nog net naast de POPgroningen Talent Award (die eer ging naar Elle Alpha), sindsdien hebben ze overtuigend een plekje veroverd in de Cortonville-familie (waar ze in de running zijn voor plaatopnames in de Wisseloord Studio’s), speelden ze op Festival de Affaire en stonden ze in het voorprogramma van de gelauwerde hardrockact Y&T. En tussendoor is er dus ook nog keihard gewerkt aan het debuutalbum!

Hierop is duidelijk te horen hoe ze muzikaal en technisch gegroeid zijn sinds hun overtuigende winst op het Rode Oortjes Festival in 2009, die leidde tot een eerste ep. Werd de band toen al door de jury geroemd om ‘de combinatie van rauwe rootsrock met vierstemmige vocale harmonieën’, inmiddels heeft het muzikale palet van Eisenhower zich flink verbreedt. De meerstemmige zang blijft een herkenbaar onderdeel, maar het repertoire is gevarieerder geworden, met onder andere meer aandacht voor progressieve muziek. Hoe dan ook is een live-show van Eisenhower altijd een feest, door de tomeloze energie die de band keer op keer aan de dag legt.

Bijzonder aan het vanavond gepresenteerde album Enough is dat de plaat vrijwel volledig live is ingespeeld, waardoor de energie van de band extra goed tot zijn recht komt. Malte Lahrmann, afstuderend producent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, tekende voor de productie en voor het masteren toog de band naar Amsterdam Mastering, waar niemand minder dan Darius van Helfteren zorgde voor de final touch. De man die zijn signatuur al heeft gezet op de beste Nederlandse pop- en rockalbums van de afgelopen jaren en daarnaast voor grote buitenlandse artiesten als Radiohead, Judas Priest en The Scorpions heeft gewerkt. Kortom: Eisenhower rockt met dit debuut je stereo uit!

Om het publiek op te warmen, brengt Eisenhower de Groningse alternatieve rockact New Red Fading mee. Dit jonge vijftal brengt een mengeling aan stijlen, variërend van post-rock en electronica tot blues en andere traditionele muziek. Ook zij zijn de laatste maanden veel met nieuw werk bezig geweest, dus zullen ongetwijfeld met wat verrassingen komen. Zo kun je een hele avond genieten van twee van Groningens fijnste rockacts. En dat voor helemaal graties – tel uit je winst!

-Weedebee