Breekbaar, onheilspellend, emotioneel en melancholisch; allemaal termen die van toepassing zijn op de muziek van de betoverend ogende Emma Ruth Rundle uit Los Angeles. In 2016 bracht ze Marked for Death uit, waarop deze emoties wederom de boventoon voeren. Op 14 september verscheen haar vierde album: On Dark Horses. 

Dat haar muziek balanceert op de grenzen van onheil, beklemming en melancholie leidt ertoe dat je als luisteraar meegevoerd wordt in een wereld die lieflijk kan ogen, maar waar het kan omslaan in een duistere atmosfeer met hevige uitbarstingen. Hierdoor is het geheel moeilijk in één genre te plaatsen, maar passeren elementen van gothic-folk, post-rock,  shoegaze en ambient allemaal de revue.

Zelf noemt ze Kate Bush als een van haar inspiratiebronnen, al hoor je in haar zang af en toe ook Tori Amos terug. Live gaat het er echter een stuk heftiger aan toe, waarbij ze bijgestaan wordt door de band van Evan Patterson, die als Jaye Jayle de opening van de avond verzorgt.

Patterson, tevens frontman van de metalband Young Widows, schermt met zijn uit Louisville, Kentucky afkomstige collectief Jaye Jayle met donkere, broeierige rootsklanken. De duistere folk en Americana worden geregeld afgewisseld met gruizige elektronica waarbij het lage, sonore stemgeluid van Patterson het geheel afmaakt. Zeker waard om op tijd te komen.