Natuurlijk host 3voor12 weer een eigen podium op de komende editie van Eurosonic, het Groningse showcasefestival voor aanstormende Europese popartiesten. Woensdag 13 januari spelen zes van de tofste acts uit het programma in VERA: A.O.S.O.O.N, Chloe Martini, Honne, Jain, HVOB en Ninos Du Brasil. Lees hier alvast meer over wie ze zijn en wat ze doen, en kom ze vooral checken voor de grote doorbraak. Er zijn nog tickets voor zowel Eurosonic Woensdag als Eurosonic (donderdag / vrijdag).

AOSOON (UK) 19:30 uur
Nuchtere Londense Singer-songwriter pop met vleugje R&B van duo uit Londen. Marisa Hylton en Manny Folorunso hebben een paar weken geleden hun derde EP uitgebracht, met als titel de afkorting van hun bandnaam voluit: Alot of Something Out of Nothing. Denk Ben Howard meets ‘Man In The Mirror’ van Michael Jackson. Single Under zit al op meer dan anderhalf miljoen views op youtube, wij van 3voor12 geloven dat een doorbraak aanstaande is.

Chloe Martini (PL) 20:30 uur
Oost-Europa is het focusgebied van Eurosnic 2016, dus natuurlijk heeft ook het 3voor12 podium een goede afvaardiging daar vandaan: Chloe Martini. Geboren als Anna Zmijewska groeit ze op in Polen met als grote favorieten Ryuichi Sakmoto en Destiny’s Child. Die combinatie kun je ook in haar werk als producer/DJ terughoren, secy R&B electro met flinke roots in de jaren 80 soul. Chloe Martini heeft een druk tourschema als DJ, maar in 2015 startte ze ook met haar eigen producties door de release van haar EP Private Joy.

Honne (UK) 21:30 uur
Honne maakt zonnige electrosoul/pop in de lijn van Chet Faker, Jamie Woon en Jack Garratt. Na een paar EP’s onder eigen beheer hebben de Britten een platendeal op zak, scoren ze airplay bij de BBC en touren ze het hele Verenigd Koninkrijk door met hun liveset. Dit is ongetwijfeld het optreden waar straks drie keer zoveel mensen van zeggen dat ze er bij zijn geweest, dan dat er eigenlijk in de zaal passen.

Dua Lipa (UK) 22:30 uur
Dua Lipa is een hele hippe jonge singer-songwriter uit Londen die met haar prachtige stem een grote toekomst tegemoet gaat. Ze maakt liefdesliedjes met een groots geluid, veel strijkers, melancholieke teksten, elektronische beats en sensuele vocalen. Een beetje zoals Lana Del Rey en het is daarom ook niet verwonderlijk dat ze dezelfde producer en hetzelfde management heeft. Dat komt wel goed.

HVOB (AT) 23:30 uur
Spooky electronica van DJ/Producers duo uit Wenen die begin dit jaar hun tweede album uitbrachten. Anna Müller doet het basiswerk, zij schrijft de tracks, produceert en zingt. Paul Wallner is vooral betrokken in de studio bij het afmaken van de tracks. Live treden ze samen op met een drummer. Het is een liveshow die ze al over de hele wereld mogen spelen en die in een Duitse poll hoger wist te scoren dan optredens van Nicholas Jaar en Disclosure. Onze verwachtingen zijn hooggespannen voor HVOB!

Ninos Du Brasil
(IT) 00:30 uur
Niet uit Brazilie natuurlijk, want dat mag niet op Eurosonic. Maar oldschool techno vermengd met Braziliaans carnaval… klinkt je dat spannend in de oren? Dan zeker Ninos Du Brasil checken, want die krijgen zelfs een bejaardenhuis aan het springen en juichen met hun percussion based techno. Het duo bestaat uit Nico Vascellari en Nicolo Fortuni, die elkaar kennen uit de Italiaanse punkscene. Ze bleken een gezamenlijke interesse te hebben in Batacuda, een Braziliaanse percussie stijl die veel Afrikaanse invloeden heeft: veel drums en repetitie. Perfect om techno van te maken en nog perfecter om een explosieve liveshow van te maken.

DJ Annesleaze (GRO)
De avond wordt aan elkaar gedraaid door Annesleaze. Deze dame loopt al een tijdje mee in de rock scene en is een purist van het fijne soort. Het gaat haar altijd om de puurheid van de muziek. Deze eigenschap bracht haar als DJ al langs de mooiste rock(n roll) feestjes. Dat ze goed weet wat er speelt was vorig jaar al duidelijk. Toen boekte ze onder haar sleazebookings Straight Arrows (Hozac records) voor haar Uncontrollable Urge Festival.

Line-up:
DJ Annesleaze - avond DJ
AOSOON - 19:30 uur
Chloe Martini - 20:30 uur
Honne - 21:30 uur
Dua Lipa - 22:30 uur
Hvob - 23:30 uur
Ninos Du Brasil - 00:30 uur