Ook op Dag 3 weer een vol en divers aanbod onder de Eurosonic-vlag in VERA. Vier landen, vier totaal verschillende genres. We beginnen rustig met ‘bedroom pop’. Uit Holten, Noorwegen komt Marie Ulven, amper 20 jaren jong. Zij begon vanuit haar slaapkamer muziek te schrijven, op te nemen en te verspreiden onder de noemer Girl in Red . Alles geheel Do It Yourself. Dit resulteert in ultra-relaxte, speelse en sfeervolle pop, met teksten over seksualiteit en andere tienerperikelen. Of ze live met een band komt, kan ik nergens vinden. Kom dus op tijd om dat zelf te ervaren.

Het tempo wordt verder opgevoerd met Gurr. Deze Berlijnse dames Andreya Casablanca en Laura Lee zijn in eigen land al op allerlei festivals te zien geweest en deden supports van niemand minder dan Arcade Fire. Wat doen ze? Jou met hun aanstekelijke indiepop aan het dansen dwingen. Ze zeggen zelf van Jeff The Brotherhood en The Stone Roses te houden, maar dat hoor je er niet direct aan af: dit is veel luchtiger en zomerser (zij het soms nog wat pril). Luister het mooie ‘Walnuts’ maar eens, van de prijswinnende debuutplaat ‘In My Head’. Die bracht ze vorig jaar al op Eurosonic; nu is nieuwe single ‘Hot Summer’ uit en zijn ze terug in Groningen. Fijne muziek!

Nog wat sneller gaat het met FEET, de studentenband uit Coventry, UK, die op een portie sloppy maar catchy indie garagerock komt trakteren. Ook zij deden in hun thuisland al een hoop festivals aan en maakten al de oversteek naar Ierland en het vasteland van Europa. In 2019 moet hun debuut uitkomen; vooralsnog moeten we het doen met de 7” ‘Petty Thieving/Macho Macho’. Dit kwintet neemt zichzelf niet al te serieus, en je kunt je terdege afvragen of je hier over een paar jaar nog iets van zult horen, maar ze kunnen je zeker een leuk concert bezorgen tijdens Eurosonic. Talent kan ze namelijk niet ontzegd worden, met referenties aan The Maccabees, Parquet Courts en de oude Vampire Weekend.

Helemáál los gaat het bij de afsluiter van de avond: The Psychotic Monks uit Parijs. Deze band bestaat het langst van alle vier vandaag en dat is aan de sound en eigenzinnige songstructuren goed te horen. Debuut ‘Silence Slowly And Madly Shines’ zag in 2017 het levenslicht en een opvolger is in de maak. Dit viertal tourde al met Wand, deed Italië, België en Engeland al aan, en aan hun lange concertlijst te zien hebben ze voldoende ervaring opgedaan om ook Nederland voor zich te winnen. Zoals de naam al doet vermoeden, mag je psychedelische, duistere indierock verwachten, met af en toe een chaotische uitbarsting.

Traditiegetrouw zal na de laatste band de TROTS VAN KLAZIENAVEEN weer achter de decks – en het confettikanon – plaatsnemen om de VOETJES VAN DE VLOER te krijgen op HET BESTE FEEST TER WERELD! Local (of al bijna national) hero DE ROOIE JAGER houdt van alles TUSSEN POLKA EN METAL en zal niet schromen daar RÜCKSICHTLOS tussen te switchen. Voor wie de volgende dag nog kan lopen (en zich alles nog kan herinneren) is er op zaterdag nog JAGERSONIC waar onze ROSSIGE MAKKER weer een blik artiesten van ZEER DIVERS PLUIMAGE zal opentrekken. YOLO DE BOLO!

T-Ice

Timetable:
20:45 Girl in Red (NOR)
22:15 Gurr (GER)
23:45 FEET (UK)
01:15 The Psychotic Monks (FR)
02:00 De Rooie Jager Roodshow