Ook in het nieuwe decennium is onze vertrouwde club weer the place to be tijdens Eurosonic. Of je nu uit Litouwen, Zwitserland of Slowakije komt: elke (al dan niet professionele) muziekliefhebber grijpt graag de kans om de poptempel van de underground te bezoeken. Om zich te laven aan de sfeer en historie, om die bijna verdwenen geur van rock ’n roll op te snuiven.

En ze komen natuurlijk voor de muziek. Het programma in VERA is elk jaar dik in orde, zodat je ook zonder enige voorkennis geheid goed aan je trekken komt. Dat is juist een extra charme van Eurosonic: te worden overrompeld door een totaal onbekende band, liefst uit een minder courant muziekland. Muzikanten die begeesterd door de atmosfeer en boven zichzelf uitstijgen of simpelweg gewoon al zo goed zijn dat je als Eurosonic-bezoeker je handjes mag dichtknijpen dat je ze van zo dichtbij kunt zien.

Line-up:

DJ: Nina
Vaste VERA concert DJ Nina spint vandaag de beste platen voor je tussen de acts door.

20:45
Emilie Zoé  (SWI)
De Zwitserse singer-songwriter Emilie Zoé bracht twee veelgeprezen platen uit op Hummus Records. Ze won een Swiss Music Award met The Very Start (2018). Zoé is al tien jaar aan het touren, onderweg haar songs aanpassend voor theaterstukken, tv-shows, live gespeelde filmsoundtracks en momenteel presenteert ze op het podium met een duo gewapend met gitaar en drums.

22:15
Just Mustard  (IRE)
Just Mustard is een vijfkoppige band uit Dundalk, Ierland. Met hun eigen, unieke mix van noise, triphop, post-rock en elektronica brachten ze debuutalbum Wednesday uit en oogstten lovende kritieken en een Album van het Jaar nominatie. Sindsdien tourde Just Mustard door Ierland, de UK en Europa en leverden ze een set opwindende singles af in de opmaat naar een tweede LP, die begin 2020 moet uitkomen.

23:45
Dry Cleaning  (UK)
Dry Cleaning is een kwartet uit Zuid-Londen dat post-punk en new wave pop samensmeed met een bijgerecht van laaggestemde Americana. De in 2019 verschenen 6-track EP Sweet Princess is een kaleidoscoop van aaneengeplakte beelden, waar het alledaagse botst met het diepgaande.

01:15
Oktober Lieber  (FRA)
Oktober Lieber is het project van Charlotte Boisselier en Marion Camy-Palou, Parijse muzikanten uit de post-punk- en elektronica-scene, puttend uit oer-techno om een veranderlijk muziekuniversum te bouwen. Hun muziek is minimalistisch, synthetisch, en stort je in vreemde en atmosferen. Analoge synthesizers, vintage elektronica, dancetracks and melodieuze sequencers combineren met repetitieve, schokkerige, en spookachtige beats om een verslavende cocktail voor dansvloerfanaten te brouwen.

Afterparty
02:00 - 05:00 Pushin Wood Soundsystem
LOFT residents and space age travelers Pushin Wood Soundsystem are a DJ duo on its own. They do not follow musical trends and always stay real to the groove and to big fat analog sound. The Only Good System Is A Soundsystem!