Ook in het nieuwe decennium is onze vertrouwde club weer the place to be tijdens Eurosonic. Of je nu uit Litouwen, Zwitserland of Slowakije komt: elke (al dan niet professionele) muziekliefhebber grijpt graag de kans om de poptempel van de underground te bezoeken. Om zich te laven aan de sfeer en historie, om die bijna verdwenen geur van rock ’n roll op te snuiven.

En ze komen natuurlijk voor de muziek. Het programma in VERA is elk jaar dik in orde, zodat je ook zonder enige voorkennis geheid goed aan je trekken komt. Dat is juist een extra charme van Eurosonic: te worden overrompeld door een totaal onbekende band, liefst uit een minder courant muziekland. Muzikanten die begeesterd door de atmosfeer en boven zichzelf uitstijgen of simpelweg gewoon al zo goed zijn dat je als Eurosonic-bezoeker je handjes mag dichtknijpen dat je ze van zo dichtbij kunt zien.

De line-up voor vandaag:

DJ: Yvonne
Vaste VERA concert DJ Yvonne spint vandaag de beste platen voor je tussen de acts door.

20:45
Perfect Son (POL)
Perfect Son is een nieuwe uiting van de Poolse zanger en producer Tobiasz Bilinski. Na het exorcisme van zijn vorige act Coldair had Bilinski een herstart nodig en werd Perfect Son geboren. Zijn ongegeneerd stralende en complexe pop levert hij in tien perfecte shots op Cast. De debuutplaat kwam in februari 2019 uit op Sub Pop Records, waar Perfect Son de eerste Poolse artiest is. Labeloprichter Jonathan Poneman raakte namelijk gefascineerd door Bilinski’s werk, én Polen, nadat hij hem als Coldair zag op South by Southwest.

22:15
Squid (UK)
Squid komt uit Brighton en vestigde zijn naam met een serie fijne singles en ontvlambare liveshows – inclusief drie volgepakte sets op Glastonbury. Gigs vol energie en overtuiging die een pak chaos en koorts doen overslaan. Single The Cleaner, geïnspireerd door de verhuizing naar Londen, is typisch Squid: barstensvol ideeën en energie en wild slingerend van disco-funk naar post-punk.

23:45
Tribade (ESP)
Tribade is een jonge vrouwelijke rapgroep uit Barcelona, geleid door mc’s Bittah, Masiva Lulla en Sombra Alor. De band is toegewijd aan de originele rapcultuur en de missie van aanklacht en emancipatie door ritme en poëzie. Tekstueel brengt Tribade de 21e eeuwse wereld van drie jonge vrouwen die vechten tegen onzekerheid in een op mannen afgestemde maatschappij en versterkt dit met poëzie over onderbelichte onderwerpen als LGBT, lokale en buurtproblematiek, Antifa activisme… Muzikaal is Barcelona niet alleen 90s mestizo, rumba en feestmuziek: Tribade mengt de verse en originele mix van rap met flamenco, soul, Afrotrap en reggaeton.

01:15
Coilguns (SWI)
Zeker is dat Coilguns je schedel gaat kraken met hun mix van noise en hardcore punk. De vier hyperactieve Zwitserse ridders van de heavy underground brachten hun tweede album maart 2018 uit op Hummus Records. Millennals is een wrede, overdreven distorted plaat en het nieuwe materiaal levert meer dreigend spul.

Afterparty: De Rooie Jager Roodshow (02:00 - 05:00)
Traditiegetrouw zal na de laatste band de TROTS VAN KLAZIENAVEEN weer achter de decks – en het confettikanon – plaatsnemen om de VOETJES VAN DE VLOER te krijgen op HET BESTE FEEST TER WERELD! Local (of al bijna national) hero DE ROOIE JAGER houdt van alles TUSSEN POLKA EN METAL en zal niet schromen daar RÜCKSICHTLOS tussen te switchen. Voor wie de volgende dag nog kan lopen (en zich alles nog kan herinneren) is er op zaterdag nog JAGERSONIC waar onze ROSSIGE MAKKER weer een blik artiesten van ZEER DIVERS PLUIMAGE zal opentrekken. YOLO DE BOLO!