Ook in het nieuwe decennium is onze vertrouwde club weer the place to be tijdens Eurosonic. Of je nu uit Litouwen, Zwitserland of Slowakije komt: elke (al dan niet professionele) muziekliefhebber grijpt graag de kans om de poptempel van de underground te bezoeken. Om zich te laven aan de sfeer en historie, om die bijna verdwenen geur van rock ’n roll op te snuiven.

En ze komen natuurlijk voor de muziek. Het programma in VERA is elk jaar dik in orde, zodat je ook zonder enige voorkennis geheid goed aan je trekken komt. Dat is juist een extra charme van Eurosonic: te worden overrompeld door een totaal onbekende band, liefst uit een minder courant muziekland. Muzikanten die begeesterd door de atmosfeer en boven zichzelf uitstijgen of simpelweg gewoon al zo goed zijn dat je als Eurosonic-bezoeker je handjes mag dichtknijpen dat je ze van zo dichtbij kunt zien.

De line-up voor vandaag:

DJ: JosZ
Vaste VERA concert DJ JosZ spint vandaag de beste platen voor je tussen de acts door.

20:45
Sinead O'Brien  (UK)
Sinead O'Brien is een Ierse dichter en performer in Londen die spoken word mixt met artrock fijngevoeligheid. ‘Taking On Time’ is de 30ste singlerelease op het legendarische Speedy Wunderground label. De volgende singles verschijnen op Chess Club Records. De doordringende liveshows met haar band plaatsen Sinead nadrukkelijk in de voorhoede van de nieuwste post-punkgolf.

22:15
Black Country, New Road  (UK)
Black Country, New Road uit Cambridge klinkt als een smerige, monsterlijke band, shows zijn een ware ervaring. Kolossale metalriffs scheuren soms dwars door bezeten jazz-freakouts en geregeld stuwt de apestrakke ritmesectie, met een flinke post-rockdrive de strijkerspartijen naar het hier en nu.

23:45
Camilla Sparksss  (SWI)
Barbara Lehnhoff aka Camilla Sparksss is een Zwiters-Canadese zangeres, songwriter en beeldend kunstenaar, ook bekend van post-punkband Peter Kernel. Ze werd geboren bij -27 in een klein dorp bij de Grote Meren. Tweede album Brutal kwam uit in april 2019: Een instinctieve mix van experimentele, lo-fi electronic pop, en melodieuze collages, live uitgevoerd met draaitafels, vette synthesisers en snijdende vocalen.

01:15
Molchat Doma  (BLR)
Ze zijn “de Wit-Russische New Order van onze generatie”. Egor, Roman en Pavel uit Minsk vormen Molchat Doma. Hun teksten en muziek zijn rauw, hard en intens en ze spelen een hybride van kille post-punk en minimalistische synthpop, die zowel nadrukkelijk 80s als futuristisch is.