Ik zat laastst in een gezellige Deutsche Kneipe, van een Grossbier te genieten en te luisteren naar allerhande schlagers die de gezellige besnorde gastheer me voorschotelde. Het ging voornamelijk over varkensvlees in worstvorm en hoe het toch zover had kunnen komen dat paardenvlees gemengd werd met het vlees van dit edele dier.

Dat baasje en huisdier erg op elkaar kunnen gaan lijken werd me al gauw duidelijk in dit donkerbruin etablissement met eiken barkrukken en een koperen ‘theke’, hoogpolige tapijtjes op de tafels en een geur van versgetapt bier, sigaren en sigaretten.

Plots zwaait de deur open en met een zweem frisse buitenlucht komen er vier olijke Duitse pretletters binnen, of ze hier wel even hun statiegeld in bier mogen omzetten. De kastelein lacht hartelijk,’aber naturlich, immer nah’, buldert hij het viertal toe.

Voor ik het weet ligt de bar vol met nikkel en wordt er uit een ander vaatje getapt.

Op een verhoging staat een aantal instrumenten waar de goede ouwe Heino zelf ooit nog in zijn ver vervlogen Jugend op uit zijn dak was gegaan. En na een knipoog van de barkeeper naar de jongelui stonden zij op en begaven zich naar de instrumentaria. Ze zijn hier vast kind aan huis dacht ik nog. De eerste toon was een rake bekende. Pop-, Rock- und Schlagermelodien werden vergrind en een glimlach van oor tot oor verscheen op mijn dikke kop. De slagers gingen op in de schlagers en dansten een vrolijk dansje. Nog nie had ik zoiets biesonderes gehörd! Bad religion, Udo Jurgens, Europe en Heino worden na een herkenbare deun disrespectvol verkracht, in elkaar geslagen, ondergekotst, in de fik gestoken en voor dood achtergelaten.

Toen de heren klaar waren gaf ik hen mijn kaartje, ‘ruf mich mall an dan könten wir wel was regelen’. Oktober 2008 was het geregeld en stonden zij in een uitzinnig Vera en in 2013 is het er wederom tijd voor. Met de nieuwe cd "Ohne kostet extra" im laden zullen ze je tegen wil en dank laten polonaiseren! Of is Pogonaise meer het woord?

 

Heise Grusse Wokkel

In het voorprogramma staat None Shall Pass, een melodische metalband van eigen bodem. Kort geleden heeft de band bij het Canadese label Fivebyfive Records hun EP Eve’s Demise gereleased. Op dit moment is de groep bezig met hun eerste album. Deze hardrockers hebben veel potentie en zijn een mooie inleiding voor de Grindfuckers.