En ze blijven maar komen die Downstage specials. Nou ja ok, dit is pas nummer 5 maar toch. Het blijft een mooi ding dat we kunnen doen op de niet zaterdagen in de kelder. Wat dat betreft leent onze ruimte er zich ook perfect voor om een circuit van tourende bands te bedienen dat te klein is voor de grote zaal met daarom niet minder interessant. En zowel voor band als publiek is het natuurlijk dan leuker om in een aardig gevulde kelder te staan dan in een slecht gevulde zaal. Goed dat Vera hier iets mee doet!

Vanavond dus weer zo'n buitenkansje. Dit maal door Vaccine uit de VS en Sex Drive uit Nederland. Beide nog relatief onbekende bands maar Vaccine heeft al aardig wat credits door onder andere het labeltje "leden van Orchid en Ampere", waarvan met name de eerste een bepaalde cultstatus heeft binnen de hardcorepunk scène en de 2e zowaar al eens in de kelder heeft gespeeld. Maar muzikaal gezien is het wel van een andere orde. Natuurlijk nog wel klereherrie maar daar waar eerdergenoemde bands er een muur van melodie uitgooiden is het bij Vaccine vooral een uh muur. Hard en snel, lekker leunend op de powerviolence en negative straightedge hardcore uit de jaren negentig. Nummers van 30 tot 40 seconden om een indicatie te geven van hoe dit gaat klinken. Circlepits en mosh!

Om de boel op te warmen komt Sex Drive uit het zuiden des lands nog een potje opgefokte punkrock/hardcore spelen. Met leden van onder meer Reaching Forward en Cracks in the Wall zit het qua ervaring wel snor. Maar ook hier wordt uit een iets ander vaatje getapt, denk aan een 2012 mix van Black Flag, Die Kreuzen en Void, maar dan ook weer net niet. Maar wel weer de enige band in Nederland die zich met succes aan deze mengeling waagt. Ik heb ze nog niet gezien maar ben wel benieuwd. Kon wel wel eens heel lelijk worden. Beide bands eigenlijk wel. Don't sit on it! Komen, en wees vooral niet te laat want deze bands maken het half uur niet vol vermoed ik. / MRK

 

PS. Oorspronkelijk zou de lokale supergroep Man Hug ook nog spelen maar een van de leden had al een vakantie gepland. Of toch niet? Nou ja, we hebben er niks meer van gehoord dus zal ook wel niks worden maar mocht er voor bovengenoemde bands nog een ietwat vervelend gezelschap op leeftijd het publiek proberen te knuffelen dan is dat dus Man Hug.