Sluit je ogen en laat je meevoeren in een droomwereld vol muzikale verleidingen. Eyes Wide Shut, een initiatief van Rosan Rozema (voormalig zangeres en gitariste van The Future's Dust), biedt een plek voor opkomende en getalenteerde acts met een vernieuwende kijk op de hedendaagse popmuziek. De eerste editie van dit festival zal plaatsvinden in VERA.

Eyes Wide Shut trapt af met een drietal Ämsterdamse bands, namelijk Bird On The Wire, Klarälven en Änimal. De avond wordt afgesloten met een DJ-set in de kelderbar van The New Crimewave uit Leeuwarden.

BIRD ON THE WIRE
Het Amsterdamse Bird On The Wire maakt melancholische indie-folk met een licht blues en rock-‘n-roll randje. Dit alles wordt gekenmerkt door mystiek, mede dankzij dromerige (samen)zang, suggestief opbouwende drums en psychedelische gitaren en toetsen. Afgelopen mei verscheen het debuutalbum 'Our Hands Meet On The Moon'. Een plaat die de luisteraar snel inpakt, waarna er nog lang nieuwe details te ontdekken zijn.

KLARÄLVEN
Klarälven, vernoemd naar een Zweedse rivier, is een in Amsterdam neergestreken project van Finn Kruijning (drummer van Moss) en singer­-songwriter Leine. Klarälven maakt ‘eerie electro­indiepop’ en wanneer je de eerste titelloze debuut EP beluistert, begrijp je de vergelijking met de onheilspellende sfeer van bands als Austra en The XX. Veel elektronica, veel drums, met luchtige spacey randjes in de zang en dansbare ritmes die meteen onderhuids gaan zitten. Live wordt het duo versterkt door drummer Wubbo Siegers (Novack) en bassist Koen van de Wardt (Moss).

ÄNIMAL
Het duo Änimal produceert soulvolle indie electronica met verfijnde synths en akoestische en electronische samples. Vanavond worden ze live bijgestaan door een drummer. Onlangs werd EP ‘Lights’ uitgebracht met daarbij een korte film. Het verhaal vertelt een verhaal over de paradox tussen eenzaamheid en licht.

THE NEW CRIMEWAVE (AFTERPARTY)
In de kelder wordt de avond afgesloten door een DJ-set van The New Crimewave. Beter bekend als die jongen en dat meisje van BlackboxRed.

PROGRAMMA
21.00 - Klarälven (Mainstage)
21.45 - Änimal (Downstage)
22.30 - Bird On The Wire (Mainstage)
23.15 - Afterparty met The New Crimewave (Downstage)