Groningen heeft er weer een goede harde band bij. Nadat in korte tijd heel veel hardcorebands in elkaar klapten, bands als The Hunger en Rush ‘n Attack, en begin dit jaar Loud Squirt  zijn laatste (maar fantastische) show heeft gespeeld, heeft Groningen nu weer een mooie aanwinst: Fake Orgasms.

Met de drummer van Loud Squirt en leden van The Black Cult en Twiggy Sleaze kwam Fake Orgasms met een fantastich nummertje op de proppen. Lekkere hardcorepunk zoals Amerikaanse bands begin jaren ‘80, zoals The Germs, Circle Jerks en denk ook aan wat nieuwe spul als The Reatards, Career Suicide en nu erg hippe Fidlar. Bands die ontstonden uit frustratie, de ellende ontvluchten. Of dat nou misbruik was, niet ingeloste beloften van een vorige generatie of middelmatigheid in het algemeen. Aftikken en gaan, stoom afblazen. Gemaakt voor de kelderbar dus.

Onlangs hebben ze die toch al fijne nummers opnieuw opgenomen en kwamen ze met een nieuwe single op de proppen. Spelen kunnen ze dus al, het enige wat nog nodig is deze avond ben jij. Dan zit er niks anders op dan dat deze gasten met hun eerste show ooit de Vera Downstage poll gaan winnen. Wat mij betreft dan. | THOMAS