In Falscher Bekenner volgen we de anti-ambitieuze Armin Steeb, die net een volwassen leeftijd heeft bereikt. Woonachtig bij zijn ouders uit de middenklasse, leidt hij een beschut leven. Nu hij niet langer moederlijke verwennerij en vaderlijke geborgenheid ontvangt, heeft Armin het idee er alleen voor te staan. Zoekend naar levensinvulling besluit hij bekentenisbriefjes te schrijven betreffende willekeurige ongevallen en gewelddadigheden uit het nieuws. Na enige tijd is het echter voor hem niet voldoende meer om te doen 'alsof' hij de dader is…

Dit zal een bijzondere avond worden. Niet alleen zal Falscher Bekenner vanaf 35mm gedraaid worden; ook zal regisseur Christoph Hochhäusler aanwezig zijn voor een Q&A sessie over de film, evenals het belang van de collectieve bioscoopervaring.

Falscher Bekenner werd vertoond in de sectie Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes in 2005. Naast deze film heeft de Duitse filmregisseur en scenarioschrijver Christoph Hochhäuslereen interessant oeuvre opgebouwd, waaronder een samewerking met Christian Petzold aan het Duitse tv-experiment Dreileben, bestaande uit drie onafhankelijke langspeelfilms waarin tijd, locatie en enkele personages werden gedeeld. Ook heeft Hochhäusler talloze filmjournalistieke werken gepubliceerd, onder meer als oprichter en co-editor van het filmtijdschrift ‘Revolver’. Mocht je Duits goed genoeg zijn, is het ook zeker aan te raden een kijkje op zijn persoonlijke blog te werpen.

FALSCHER BEKENNER (Trailer)