Speciaal voor deze gelegenheid maakt Vera een uitstapje richting onze achterburen, en niet zonder reden! Fat White Family, een over the top garage/ post-punk/ rock ‘n’roll band uit Londen, wiens reputatie ze op warp-speed vooruit is gesneld, paste er niet meer bij deze week, maar De Spieghel bood uitkomst! Tot zover de geo-locatie-voorzienings-informatie, want wat hebben we hier op de planken staan?

De avontuurlijke festivalbezoeker zag ze natuurlijk al op Incubate, Le Guess Who en London Calling, waar ze steevast een onuitwisbare indruk achterlieten. Zangers met blote piemels, crowdsurfers met blote piemels, vrouwen met blote piemels, je kunt het zo gek niet bedenken! Ze houden hun kleren ook wel eens aan hoor, maar dat  ze garant staan voor een wervelende show staat vast.

Allemaal verschrikkelijk leuk en niet onaardig, maar in Vera zijn we niet voor één gat te vangen, muzikaal moeten ze ook wat in het bier te brokkelen hebben. Getuige hun laatste album Champagne Holocaust hoef je je daar geen enkele zorgen om te maken. De basis voor hun succes ligt in de knappe psychedelische rammel pubrock in de lijn van The Fall, Birthday Party, Butthole Surfers en okee Babyshambles, vanwege de wel erg nihilistische Britse attitude.

We kunnen het erover eens zijn dat je dit soort bands niet vaak in Jazzcafé De Spieghel zult treffen, een uitgelezen kans om je horizon te verbreden. Of je piemel te laten zien natuurlijk.