Welkom terug bij VERA Zienema! Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.

---

"Always make the audience suffer as much as possible" aldus de befaamde Britse filmregisseur Alfred Hitchcock. Deze uitspraak, alhoewel anders bedoeld door deze invloedrijke filmmaker, doet me evenzogoed denken aan de voorgaande edities van de Vera Filmquiz, aangezien het de teams over het algemeen niet makkelijk werd gemaakt door de quizmasters. Het publiek brak soms nog net niet uit in geween en geknars der tanden! Desalniettemin zijn we zo onderhand bij de twaalfde editie aangekomen, filmliefhebbers zijn wederom welkom om in teamverband de uitdaging aan te gaan en te strijden voor een fraaie diversiteit aan toepasselijke prijzen.

Dus, indien jij en je strijdgenoten volop vertrouwen hebben in jullie collectieve parate kennis van zowel het recente filmwezen alswel de parels & de pulp welke in de loop der decennia op het witte doek werden geprojecteerd of bij de videotheek werden gehuurd, schrijf je dan in om de competitie aan te gaan met andere teams die om een of andere reden dezelfde mening zijn toegedaan. Verwacht echter het onverwachte, de zorgvuldig gecomponeerde vragen willen nog wel eens net wat anders zijn dan je op grond van het getoonde beeldmateriaal zou verwachten. En om nou de IMDb uit het hoofd te leren als ultieme voorbereiding is waarschijnlijk een brug te ver, alhoewel je het mag proberen. Het belooft in ieder geval weer een enerverende trip door de wondere wereld van de cinema te worden!

---

Kaartverkoop
- Koop je ticket vooraf. Kassaverkoop is voorlopig niet toegestaan.
- Koop je tickets a.u.b. ineens voor het gehele team. Zo weten wij hoeveel teams er komen en kunnen we de zaalinrichting hierop aanpassen.
- Strippenkaart: tijdens de Zienezomer zijn strippenkaarten helaas niet geldig. Er is namelijk geen avondkassa verkoop toegestaan, alle tickets moeten van tevoren al aangeschaft zijn. Wanneer dit verandert, zijn strippenkaarten weer te gebruiken.