Quizfanaten opgelet! Om alvast in de stemming te komen voor het Internationaal Filmfestival Assen, organiseren IFA en VERA Zienema een gezellige online filmquiz met een emanciperend smaakje. Op 2 maart gaan we los met – hoe kan het ook anders – het thema Vrouw & Film. Pionierende vrouwelijke filmmakers, actieheldinnen, chick flicks; alles komt voorbij! Quizmaster Hilde van der Wal (programmeur bij VERA Zienema en bekend van o.a. Wansmakelijk Goed) neemt jullie mee door de wondere wereld van cinema met hier en daar een anekdote, een eigenaardig feitje, maar vooral: een arsenaal aan vragen.

Jullie kennis van curieuze feitjes zal zeker op de proef gesteld worden, dus duik in die archieven, stof je feministische filmcollectie weer eens af en rabbit hole je door het internet heen. En wie weet win jij wel één van onze geweldige prijzen!

Hoe doe je mee?
- Je kan alleen meedoen, maar ook in een team van maximaal 5 personen.
- Na aankoop van een kaartje krijg je toegang tot de livestream op 2 maart.

Internationaal Filmfestival Assen
IFA is een jaarlijks filmfestival met een programma boordevol nationale en internationale filmhits, arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan.