Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat VERA werd benaderd door een groepje filmenthousiasten die na de teloorgang van de populaire USVA filmquiz nergens hun overdadige cinemakennis kwijt konden. Of VERA geen filmquiz wilde organiseren met behulp van hun expertise was de vraag. En zo werd de VERA Filmquiz geboren. In de tussentijd hebben zij het vragen bedenken en presentatiestokje overgedragen aan een reeks andere filmkenners, maar na de laatste editie gaven zij eindelijk weer eens aan zelf weer eens de honneurs waar te willen nemen. (Wie wel eens deelneemt en voor de zoveelste keer de The Little Lebowski Urban Achievers (ver) voor zich in de deelnemersveld heeft moeten dulden, heeft enig idee om wie het hier gaat.) VERA Filmquiz Part X belooft weer eens een fantastisch avondje hersenpijnigen te worden!

Stel een team samen van maximaal vijf mensen (of kom op de bonnefooi en zie of je ter plekke een team kunt aanvullen of formeren), meld je teamnaam aan bij de deur, en voor slechts €2,50 per persoon zit je een avond onder de cinemapannen.

Dus duik in de archieven, stof je VHS collectie maar eens af, laad de DVD speler, neem eindelijk die Netflix abonnement, word lid van Cineville, loop de deur plat bij Pathé, Kinepolis en het Groninger Forum. Sla geen enkele voorstelling bij de RKZ Bios en VERA Zienema over. Blader weer eens door een (speelfilm)encyclopedie, lees eens een biografie van de briljante Hedy Lamarr. Manga, noir, wansmakelijk goed, westerns, zombies, hitmeiden, walvisskeletten, superhelden, metalheads, rentboys, IJslandse paarden, straatmuzikanten, punks en onderzeeërs. Je weet nooit wat je tussen de vragen, plaatjes en filmfragmenten aan zult treffen. En mocht je niet in de prijzen vallen, met een beetje mazzel zijn er nog altijd hapjes.