Als frontman van The Veils kwam Finn Andrews al regelmatig langs in VERA, maar nu met zijn solo-album ‘One Piece at a Time’ die recent uitkwam, wordt het een hernieuwde kennismaking met de charismatische singer-songwriter. The Veils, die Andrews op zijn 16e oprichtte, hebben inmiddels vijf albums uitgebracht waarbij de mysterieuze en donkere indierock van de band ook opviel in de wereld van film- en tv-makers. Fans konden onder andere een performance van The Veils bewonderen in een aflevering van de vervreemde wereld van Twin Peaks (David Lynch).

Tijdens het maken van het laatste Veils album ‘Total Depravity’, ontstond het materiaal voor het nieuwe solo album. Andrews laat hierop een meer autobiografische kant horen dan ooit. Andrews is het centrale punt van de nummers, de begeleiding is subtiel en dit zorgt voor een intiem geheel. Voor de tour volgend op de release van zijn solo album neemt hij een geheel nieuwe band mee, waarmee hij zowel nummers van The Veils als van zijn solo repertoire zal spelen.

De muziek van de Nieuw-Zeelandse support Reb Fountain is oprecht en zonder onzin of pretenties. Met haar herkenbare stem en kracht om te overtuigen, weet ze iedereen ervan te verzekeren dat ze de 'real deal' is. Ze maakt alternatieve folk, waarbij haar zang dezelfde oprechtheid heeft als iconische songwriters als Nick Cave, Johnny Cash en Patti Smith.