NL: Dit concert is i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen voor nu afgelast. We proberen een nieuwe datum voor het concert te vinden.
Restitutie aanvragen? Mail dan naar [email protected] o.v.v. [naam evenement]

EN: This concert is cancelled due to the corona crisis.
We will keep you informed when we have a new date. If you want to cancel your ticket(s), send an email to [email protected] to get a refund.

Vragen/questions? [email protected]

---

Leuke muziek, wie is er niet dol op? Nou, ik wel hoor! Ik vind het dus ook een topidee dat Fiona Jane Pop op 27 november langs komt in de Kelderbar om ons te trakteren op leuke muziek. Want dat maken ze en iedereen kan zichzelf daar voor die tijd van overtuigen door de drie muzikale uitspattingen van de band eens op te zetten. Goeie garagepop-tunes in het hoekje van Bleached en The Beths enzo, maar ook een vijf minuten durend uitstapje richting de soort van country-garage van bijvoorbeeld Night Beats . En dat gaat er bij mij in als zoete koek.

Fioana Jane Pop is de band van Fiona Jane van Gelder, eigenaar van een bekend hoofd in de Groningse muziekscene en bevriend met genoeg andere bekende gezichten uit de hoek van The Monroes en The Swains. Wat precies de samenstelling is zodra mevrouw Pop en kornuiten de versterkers aanzetten in de Kelderbar is mij nog onbekend, maar wat is er nou mis met een klein beetje mysterie en verrassing? Niks! Leuke muziek, goed volk, veel meer hebben we niet nodig, toch? Nouja, een kaartje voor de 27e dan, want anders kom je er niet in in.

Wellicht las dat als het einde van het stukje en ben je als lezer licht verrast dat het verhaal doodleuk verder gaat. Ook ik als schrijver schrik er bijna van, maar ik krijg as I tiep zojuist door dat er nog een band komt spelen! Dit wist ik dus niet toen ik aan het stukje begon, maar welkom op het affiche Ioana Iorgu! Qua klanken kan het bijna niet mooier, Ioana Iorgu en Fiona Jane Pop. Ioana Iorgu gooit een klein beetje meer onderhuidse spanning in de mix, stel je The Kills voor als dat een eenvrouwsproject was geweest. Om even heel flauw uit de bio te quoten (het is nou eenmaal treffend): 'The dreamlike atmosphere gets spiced up with postpunk elements driven by distorted riffs and leads'. Niks meer aan doen dunkt me, tot de 27e! |Ralf