Het Chileense Kosmischer collectief Follakzoid komt ons op 19 december verblijden met een bezoek. Daar zijn we zeker blij mee want hun meeste recente album “ II “ is een absolute favoriet voor de komende jaarlijstjes. Als de show ook maar half zo goed is als dit album dan hebben we een fantastisch optreden te pakken! Pulserende kraut- en spacerock met voor het genre vrij zwaar gitaarwerk en dat op een zeer aangenaam en dansbaar tempo...Lang niet mis!

Follakzoid heeft wel wat verwantschap met Moon Duo, maar dan veel spacier, veelzijdiger en ook gewoon veel beter. Veel typische krautinvloeden natuurlijk (soort van hit “Rivers” had zo van Can kunnen zijn) en prachtig uitgesponnen instrumentale passages die met gemak de tienminutengrens over gaan.  Albumafsluiter “Pulsar” gaat zelfs over het kwartier en is zowel aardedonker als onweerstaanbaar swingend tegelijk.

Overigens is het album uitgekomen op Sacred Bones Records, zij hebben dit jaar al heel veel gave dingen uitgebracht zoals het Zola Jesus/Jim Thirlwell album, Crystal Stilts, Pop 1280, The Men en het jammer genoeg aan onze club voorbijgegane Pharmakon…  Stuk voor stuk topacts in ons circuit en Follakzoid past uitstekend in dit rijtje!

Hassán