Fragment is een nieuw platform dat zich specifiek focust op laagbezette elektronische live-acts. Zodra een act zich ergens in het vage gebied tussen een DJ-set en een band begeeft, biedt het veelal door bands gedomineerde clubcircuit niet de juiste podia waarop zij zich kunnen uitdrukken. Fragment heeft als missie om die kloof te verkleinen door bewustzijn te creëren voor dit onderbelichte onderdeel van het geheel.

Voor deze derde editie van Fragment zijn we terug in VERA voor een mooie duo double-bill op de donderdagavond. Verwacht tweemaal twee stuurlui aan wal waar drums live worden gespeeld en vocalen of synthesizers het geheel naar een hoger niveau tillen.
Op het programma staat de ambient electronica van Komplement uit Duitsland en de meer opzwepende, dansbare electronica van Feiertag.

Komplement
Toen percussionist De Rien en singer/songwriter Head Under Water elkaar eind 2016 spontaan ontmoetten in Keulen, propten zij een kamer vol met instrumenten en lieten ze de chemie het werk doen. Dit resulteerde in hun eerste track Soar en sindsdien spelen ze live shows en DJ-sets door heel Duitsland.
Op het podium bespeelt De Rien met de ene hand bas-synth en met de andere de drums, terwijl Head Under Water soundscapes en akkoorden rondom zijn heldere stem creëert.
Het duo werkt vaak samen met beeldend kunstenaars, dansers en andere muzikanten om hun visies samen te voegen maar op dit moment ligt vooral de focus op hun eerste EP-release.
Verwacht soulvolle virtuositeit met ambient texturen die samen een levendige vibe creëren die ruimtes weet te overvloeden.

Feiertag
De warme elektronische sound van drummer en producer Feiertag is een mix van organische drums, UK bass, diepe synths en unieke samples. Zijn live-set is visueel onderhoudend en weerspiegelt zijn achtergrond als drum- en percussiewizard (bij onder andere Kraak & Smaak). Dynamisch als zijn muziek is, hebben zijn optredens nog steeds veel tempo en zo nu en dan brengt hij zangers mee als kers op de live-taart.
Zijn eerste single Damn You komt in 2015 uit op Mike Magos label BMKLTSCH en gooit meteen hoge ogen, waarna live optredens op 3FM en 3voor12 volgen. Daarnaast stond hij de afgelopen jaren onder andere op Pitch, Down The Rabbit Hole, ADE en in Paradiso.
In 2018 staan er meerdere releases gepland en komt bovenal zijn debuutalbum uit. Denk voor het gemak: Jamie XX, Bonobo, Four Tet en Modeselektor.

Head Under Water feat. De Rien - Soar
Feiertag - 'At Last' (Live @ ADE 2017)