Frankenstein's Army (Richard Raaphorst, 2013)
Blu-ray, 81min, English with no subtitles
Regisseur Richard Raaphorst aanwezig, vraaggesprek na afloop van de film

Het begon allemaal met een waanzinnig script en een aanlokkelijke trailer voor wat toen nog Worst Case Scenario heette. Een film met als uitgangspunt dat de Duitsers nog niet klaar zijn met ons, nadat ze ons land, onze wereldbeker en onze stranden overnamen. Uiteindelijk heeft Richard Raaphorst de ideeën van Worst Case Scenario opgewaardeerd en omgesmolten tot Frankenstein’s Army. Een uitzinnig splatterfest, waarin het woord zombie tekort schiet voor de groteske creaturen die het scherm overnemen. Mensen die genoten van films als Dead Snow en Iron Sky zullen hun vingers aflikken bij dit fake found footage, zombienazi extranvaganza.

Tijdens een patrouille stuit een groep Russische soldaten op het horrorlaboratorium van Dr. Victor Frankenstein, kleinzoon van. Deze gestoorde dokter soldeert en sleutelt monsterlijke, cyborg-achtige horrormachines in elkaar, die als geheime naziwapens ingezet dienen te worden. De vechtmachines zorgen voor een behoorlijke dosis shock and awe, met hun roestige meshanden en gasmaskerhoofden. De film  is opgebouwd uit fake found footage, wat in opdracht van Stalin door een Russische filmstudent geschoten is. Zo word je via een schokkerig first person festijn ondergedompeld in de gruwelijke wereld van de nazizombies.

Richard Raaphorst werkte voor het scenario samen met Chris W. Mitchell (Süskind) en Miguel Flores (Beyond Re-Animator). In de cast treffen we Karel Roden (Hellboy) en Alexander Mercury (The Golden Compass) aan. Raaphorst ontwierp de monsters uit Frankenstein’s Army zelf. Wil je meer weten over hoe de film verder tot stand kwam of hoe je op het idee voor een Machete Zombot komt, dan moet je zeker blijven zitten na afloop van de film. Richard Raaphorst zal namelijk aanwezig zijn voor een vraaggesprek om al je prangende vragen te beantwoorden.

Rob