Het gerucht ging al langer in Twente, maar onlangs is het officieel bevestigd: Fratsen maakt haar comeback. Eind 2009 stond de band met frontman, zanger, schrijver en cabaretier André Manuel na een break van veertien jaar voor het eerst weer op een podium. Dit benefietconcert leidde tot vier uitverkochte shows en er werd zo’n 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. Dat smaakte naar meer en het begon de heren danig te kriebelen. Volgens de band is het plezier in het spelen meer dan ooit aanwezig en hebben ze het gevoel dat er op zijn minst nog een album in dit bandje zit. Dat laatste gaf de doorslag; “Nieuw werk is essentieel voor de band, het laatste wat we willen is een nostalgie-actie zijn, je moet jezelf wel in de spiegel aan kunnen kijken ”, aldus één van de leden.
Dit nieuwe album kunnen we op 20 november verwachten en belooft weer boordevol pop, rock, punk en ska in combinatie met eigenzinnige en maatschappijkritische teksten te zitten.

Support zijn de jonge honden en tevens provinciegenoten van Texas Radio. Ze spelen hard, maar met stijl en bravoure. Met hun mix van rock ’n roll, blues en psychedelica weten ze precies de juiste sfeer neer te zetten. De achterhoek is al lang veroverd. Nu de rest van het land nog!