Cracking the Frame, de nieuwe samenwerkingspartner van VERA Zienema, brengt een verfrissend programma over kunstenaars en films gemaakt door kunstenaars. Ter ere van het vijfjarig jubileum viert Cracking the Frame dat onder de naam ‘Cracking the Frame Presents’. Het doel is om een interdisciplinair platform the bieden voor internationale werken op het grensvlak van documentairefilm en beeldende kunst. Verwacht een selectie van veelgeprezen films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers die het huidige culturele landschap aanzienlijk hebben beïnvloed.

'Garry Winogrand: All Things are Photographable' is de eerste filmische bewerking van Winogrand’s werk, bestaande uit een selectie van de duizenden filmrolletjes die nog onontwikkeld zijn na zijn onverwachte dood in 1984. De man die vaak omschreven wordt als “dichter”, “atleet” of  een "filosoof" van de fotografie, maakt gretig gebruik van de toevalligheid van de Amerikaanse straten, om zo de sfeer van jaren zestig en zeventig te vangen. Zijn Leica M4 schiet spontane beelden van alledaagse mensen. Van het Mad Men-tijdperk van New York, tot de beginjaren van de Women’s Movement, tot de laatste stuiptrekkingen van het Gouden Hollywood-tijdperk. Tegelijkertijd worden thema's zoals culturele ontwrichting, politieke teleurstellingen, intimiteit en vervreemding geobserveerd.

Interviews met o.a. Tod Papageorge en Matthew Weiner, getuigen van de onbetwistbare invloed van Winogrand, zowel als kunstenaar als chroniqueur van de cultuur. Ondanks de vroegtijdige bespotting door critici, is Winogrand's "snapshot-esthetiek" nu de universele taal van het hedendaagse beeldvorming geworden. In de traditie van Robert Frank en Henri Cartier-Bresson, vervoert de openlijke, psychologische stijl van Winogrand ons naar een vervlogen wereld - één waarin nieuwerwetse montage en controle ontbreekt.