Googlend op Gay Anniversary kom ik op gay test for kids uit. Probeer het maar eens. Sowieso lijkt me de homoseksualiteit wel tot uiting komen tijdens de puberteit. Menig downstage lid kan daar wel over meepraten, dunkt me (Chris??). Bij de puberteit krijg ik altijd heerlijke flashbacks, zeker als ik naar deze bands luister. Knallende elektro-garagepunk uit de extreme krochten van het boekingskantoor/label Slovenly, dat is waar het vanavond om draait. 

Bij het label kun je denken aan bands in de blender van The SpitsBlack Lips en Davila 666. Flikker daar nog eens een hoopje noise door en je hebt een label met vooraanstaande bands in de underground. De bands komen uit Griekenland en als je de muziek beluistert kun je bedenken waarom dit land al een poosje op het randje van faillissement staat. Ze zitten daar alleen maar te feesten op non commerciële kutherrie! Een tweetal bands in de kelder en drie in de grote zaal deze avond. De grote zaal staat elders beschreven in deze Vera krant. Wij hebben het hier over de kelder.

Gay Anniversary. Experimentele garagepunk. Denk bijvoorbeeld aan een Aux Raus met meer gitaar en minder beats, die met Adolf Butler in onze kelder aan het feesten zijn. Het is van die typische chaotische Owsum muziek. Een complete kakafonie aan geluiden die allemaal dezelfde kant op denderen. Knalhard richting de uitgang, of (en zo hebben we het liever) knalhard losgaan vooraan. De experimentele driften zijn jullie onderhand wel gewend van onze programmeur.

Bazooka is een wat traditionelere band die het doet met een dubbele White Stripes bezetting. Juist, twee drummers EN twee gitaristen. Dubbel zo veel hooks en dubbel zo veel lol, waarom met twee man als je met vier man meer lol hebt en op de koop toe ook nog eens kan klaverjassen. In de grote zaal staan misschien logischerwijs de wat grotere namen. In de kelder beuken we ouderwets ordinair tegendraads door. Interessepuntje voor mensen met de hand op de knip, vanaf 23.00 is het gratis! Zou zonde zijn om de andere bands te missen, maar dan heb je in ieder geval geen excuus om niet te komen. Hier wil je bij zijn. -CAT