Het GGI Festival is een DIY festival onstaan door jarenlange vriendschappen binnen de groningse, Schotse en Ierse punkscene. De eerste editie werd alweer 8 jaar geleden gehouden op het platteland in Wexford, Ierland. Het jaar daarop werd het festival in Groningen neergezet en het jaar daarop in Edinburgh. Dit jaar zijn we alweer toe aan de 8ste editie van dit supergezellige en interessante muziek festival.

En ook dit keer hebben we een leuke selectie aan bands gevonden. Alle bands zijn vrij onbekend, spelen voornamelijk in kleine clubs en touren voor benzinegeld. Dit neemt niet weg dat de bands stuk voor stuk steengoed zijn en live vol energie met een flinke punk en DIY mentaliteit in de gelederen.

Vrijdag 24 juni begint het festival (met dank aan) en in de Vera Club.

Als eerste zullen aantreden Putrefaction uit Ierland. De band bestaat uit twee broers (ex-Scientific Bong) en de zanger van Easpa Measa en braken een vette bak crustcore Scandinavian style uit. Ooit begonnen als een 5-piece beinvloed door Japanse hardcore, zijn ze ondertussen ingekrimpt tot een trio met een sound als een blok beton. Voor fans van Herder, The Victims en Wolfbrigade.

De Fuck Ups komen uit Groningen en waren vorig jaar voor het eerst te gast op het GGI festival in Ierland. De band speelt rauwe punk met een flinke rocknroll injectie in de stijl van The Cosmic Psychos en heeft een zanger met een stem als een moordwapen. De tweede plaat “Stuff' zal uitkomen in oktober en wordt alleen geperst op vinyl.

Easpa Measa komt uit de buurt van Galway en zijn Ierse legenden in de hardcore scene. De band bestaat sinds 2001 en maakt rauwe, melodische crust met een waanzinnige drummer en heeft een zanger en zangeres, die elkaar afwisselen op nummers die razen als een betontruck.

Moutpiece is geen onbekende van het GGI festival. De band maakt onder de bezielende leiding van zanger/ gitarist Gaz le Rock garagerock'nroll zoals je het nog niet kent. Snelle oprispende punkrocktracks, sterk melodisch met hitsige gitaarriffs en razendvette drums. Een must voor de garagepunker!

Op zaterdag 25 juni wordt het festival doorgezet in het Viadukt vanaf 18.00 met de volgende bands:

Angstorm (brutale post metal punk uit Groningen)
Hagridden (vette punkcore uit Utrecht/ Glasgow)
Runnin' Riot (ska/ oi punk uit Belfast)
Retarded Cop (garagepunk uit Dublin)
Rat Patrol (punk uit Groningen)
Fleas And Lice (punk uit Groningen)
Complan (anarchopunk uit Dublin)
Molotow (melodische hardrock uit Zweden).

En op zondag 26 juni treden in de Crowbar vanaf 17.00 Clocked Out (garagepunk uit Glasgow) en Found On The Floor (catchy metalpunk uit Ierland) op. Aansluitend is er een airguitarcompetitie en zoals alle jaren, Ierse stoelendans.

nataly

De tijden voor de optredens van vanavond zijn als volgt:

Putrefaction: 21.00
De Fuck Ups: 22.00
Easpa Measa: 23.00
Moutpiece: 00.00