Op zaterdag 8 oktober neemt Giant Julie de kelderbar over met de miniatuur kunstwerkjes die je nu al op Spotify of Bandcamp kan beluisteren. De muziek wordt gekenmerkt door het hoge en karakteristieke stemgeluid van zangeres Julie Divakova, in combinatie met sferische gitaargeluiden. De muziek straalt een rust en controle uit die, in samenwerking met de poëtische teksten een artistiek en intrigerend geheel vormen. 

Giant Julie is nog een beginnende act, wat het voor een simpele stukjesschrijver als ondergetekende niet makkelijk maakt maar toch is er al wat historie te melden: Giant Julie stond eerder op de planken naast Global Charming en was ook onderdeel van de gelegenheidsformatie Public Relations met onder andere Arie van Vliet (Lewsberg), Ricky Cherim (Meetsysteem) en Adura Sulaiman (Future Husband). 

De zangeres is afkomstig uit Rusland en probeert via een crowdfunding een muzikale opleiding te beginnen om te kunnen blijven in Nederland. Dus kun je wat missen en wil je Giant Julie helpen verder te komen? Via de instagram van de band zijn alle details zo gevonden! Het is sowieso al een goed idee om te komen op zaterdag 8 oktober naar Oosterstraat 44. De tickets kosten een luttele 3 euro, daar krijg je tegenwoordig nog geen latte macchiato in het centrum van Amsterdam voor, dus genoeg reden om snel een blokje aan te maken in je agenda-app, tot dan! WIETSE