Het Glazen Huis staat dit jaar dan wel in Leiden, ook Groningen zal een belangrijke rol gaan spelen tijdens Serious Request.

In de week voor kerst worden er drie DJ's opgesloten in het Glazen Huis om geld op te halen voor moeders die getroffen zijn door oorlogs- en conflictsituaties. Vrijwel in ieder dorpje of stad in Nederland en zelfs over de grens wordt actie gevoerd om het eindbedrag op recordhoogte te krijgen.

Na 3 keer het Glazen Huis te hebben bewoond, is het de beurt aan Giel Beelen om een jaartje verplicht rust te nemen. Maar die rust zit er dus voorlopig even niet in, want ook al zit hij niet achter het glas, toch maakt hij er een heel circus van tijdens Serious Request. Vijf dagen lang zal Giel Beelen met zijn ‘Circus Request’ rondreizen langs verschillende steden en doet Groningen donderdag 22 december aan.

Onder het motto ‘This one’s for mama’ zal Giel Beelen gedurende de dag vanuit de binnenstad opdrachten voltooien om geld in te zamelen. Vanuit het Glazen Huis zal er dan live geschakeld worden met Groningen. Daarnaast kan iedereen een steentje bijdragen door naar Vera te komen om te doneren aan Serious Request 2011.

’s Avonds zal in Vera het Circus Request eindfeest gaan plaatsvinden, onder leiding van Giel Beelen die tussen de optredens door van alles voor ons in petto heeft.  Allereerst zal hij de kerst-missen aan ons introduceren en houdt hij de Quiz 'Gaat ie mee of zegt ie nee?'. Daarnaast zal er ook live geschakeld worden met het Glazen Huis, en vind er een Prrrrrijijijijzzzzen-loterij plaats. Een aantal keer zal de Chequeparade voorbij komen waar iedereen zijn of haar donaties kan overhandigen.

Tussendoor zullen er (korte) optredens zijn van Elske DeWall, Casper Feddema, Kraantje Pappie en Pioneers of Love, welke later op de avond nog een extra toegift zullen geven.

Patrick Laureij zal een kort maar krachtige stand-up comedy voorstelling weggeven, en L.O.S. (Lijf On Stage) staat voor muzikaal cabaret. 

Als laatste staan er DJ's op het programma waarbij Giel als eerste zal draaien met zijn Stylus DJ's. Onze eigen DJ Ralf zal vervolgens het spektakel afsluiten.

Kortom een avondvullend programma met veel muziek, cabaret, columns, humor en een knallende DJ-set nadien. 

Koop een ticket en kom proosten in Vera ‘For Mama!’ 

Houd de diverse media en onze website goed in de gaten voor meer nieuws over Circus Request.