Dit is een verplaatste film i.v.m. de corona-crisis.
Wil of kun je niet komen op deze datum, stuur dan een mailtje naar ticke[email protected] met je naam, IBAN en woonplaats, dan storten we het bedrag z.s.m. terug.

Gifts from Babylon (2018, ’24) is een kort drama over de psychologische impact van illegale migratie van Afrika naar Europa door de ogen van een getraumatiseerde Gambiaanse terugkeermigrant. De film, die geheel op locatie in Gambia is opgenomen met een Nederlands-Gambiaanse crew, laat de innerlijke conflicten zien die zich voordoen als Modou (Christopher ‘Tijan’ Smith), een gedeporteerde asielzoeker, terugkeert naar zijn geboorteland na vijf jaar illegaal in Europa te hebben gewoond. Terwijl hij lijdt aan intense flashbacks van zijn traumatische oversteek, die hem ervan weerhouden de band te herstellen met zijn famile, vrienden en zichzelf, vraagt hij zich af wat er van hem geworden is. Gifts from Babylon, een samenwerking tussen Bas Ackermann (regisseur), Emiel Martens (producent) en het Gambiaanse mediaproductiebedrijf State of Mic, beleefde in 2018 haar wereldpremière op het Nederlands Film Festival en is sindsdien op meer dan 40 filmfestivals wereldwijd te zien geweest. De film werd onder andere geselecteerd in competitie voor het Pan African Film Festival (PAFF) in Los Angeles, Verenigde Staten, en het Black Star International Film Festival, Accra, Ghana, en heeft inmiddels verschillende awards gewonnen, waaronder de Award voor Beste Fictiefilm bij The Hague Film Awards en de Award voor Beste Korte film op het London Fragments Festival.

www.giftsfrombabylon.com

Gifts from Babylon is de tweede Nederlandse-Gambiaanse coproductie van Ackermann, Martens en State of Mic. Eerder maakten ze samen Welcome to the Smiling Coast (2016, 72’), een documentaire over toerisme in Gambia die in 2016 zijn wereldpremière beleefde op het Pan African Film Festival en in de daaropvolgende jaren op meer dan vijftig internationale filmfestivals en andere evenementen is vertoond. De film volgt het dagelijks leven – en het dagelijks overleven – van 15 jongeren die zich in de informele marges van de Gambiaanse toerisme-industrie van zon, safari en seks bevinden. Met de constante verleiding van een betere toekomst om de hoek, vaak letterlijk, blijft het de vraag: beproeven ze hun geluk overzees of vinden ze hun vrede thuis? Welcome to the Smiling Coast toont de gevarieerde en vaak creatieve strategieën die Gambiaanse jongeren gebruiken om in hun levensonderhoud te voorzien. De documentaire legt hun worstelingen, dromen en angsten vast en geeft een menselijk en positief gezicht aan de informele economie die achter de glitter van de Afrikaanse Smiling Coast ligt.

www.welcometothesmilingcoast.com

De vertoning van beide films wordt bijgewoond, ingeleid en nabesproken door Emiel Martens en Christopher ‘Tijan’ Smith, de hoofdrolspeler van Gifts from Babylon die inmiddels in het echt asiel heeft aangevraagd in Nederland en momenteel in een AZC in Assen verblijft.

---

Richtlijnen i.v.m. Corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.

Kaartverkoop
- Koop je ticket aub vooraf. Kassaverkoop is voorlopig niet toegestaan.
- Duoseats: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, meld dit dan aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.