In 2007 hoorde ik het magisch mooie liedje ‘New Year’ (zie onder) van het Antwerpse The Go Find voor het eerst. Niet alleen op de brakke Nieuwjaarsdag heel fijn om te luisteren; hij intrigeert nog altijd. Het bleek nummer 3 van de tweede plaat ‘Stars On The Wall’, die ik dat jaar dus veel gedraaid heb. Nummer 2 ‘Dictionary’ was ook al bloedmooi, en nummer 7 ’25 Years’, en zo ging het maar door. Als liefhebber van Death Cab For Cutie en The Postal Service kon ik dit zeer waarderen. Want ook The Go Find zorgt voor een prettige mix van conventionele instrumenten en elektronische toevoegingen. En ook de schitterende zang van Dieter Sermeus heeft best wel wat weg van die van Benjamin Gibbard.

Over een relaxte basis van swingende bas en frisse drums zingt hij zijn liederen, omringd door een heerlijk warm klankentapijt uit gitaar, toetsen en computer. Deze Belgen zitten hun hele bestaan al bij Morr Music, dat prachtlabel waar dit soort muziek zo goed tot haar recht komt. In 2004 kwam hun debuut ‘Miami’ er op uit. Sermeus voelt zich thuis op een dergelijk label, waar de definitie van indiepop zover mogelijk opgerekt wordt en verder wordt gekeken dan de hals van een gitaar lang is.

Toch had hij dat op zijn vijftiende waarschijnlijk nooit bevroed, spelend in zijn eerste band Orange Black. Het was begin jaren ’90 en hun lofi-indierockbandje opende voor groten als Pavement, Seam en Stereolab. Pas nadat die gitaarstorm luwde, richtte Sermeus The Go Find op en koos steeds meer voor de kant die hun muziek nu zo kenmerkt. Onlangs kwam de vierde plaat ‘Brand New Love’ uit. De oude classificatie ‘good sounding danceable pop tunes’ is nog steeds op zijn plaats. Op de eerste singles ‘Jungle Heart’ en ‘The Lobby’ valt vooral het toegenomen gebruik van de synthesizer op. Het geeft de melancholieke zang een prettig luchtig tegenwicht. Verderop meer opgeruimde popliedjes, naast een paar ‘ouderwetse’ ingetogen rustpunten. Het geluid is als altijd perfect verzorgd. Als ze dat in VERA vanavond ook lukt, wordt dit een heel mooi concert.

T-Ice

NB. Deze show is gratis toegankelijk voor VERA Clubkaarthouders. Ook zo'n voordeelpas? Klik hier