En dus waren wij benieuwd!

Bloody Blasphemy zou namelijk de verwachting van de heropstanding van God Dethroned middels “The Grand Grimoire” moeten evenaren of overtreffen. Een slag in het gezicht van ons kinderen van de duistere machten, aangezien er zes jaren waren verstreken toen we God Dethroned voor het laatst onder het bloed besmeurd op een boeren kar in Coevorden zagen optreden in een oude bezetting. De bezetting van Henri Sattler, Jens Van der valk, Beef, en Roel Sanders was een gouden.  Anders kun je geen nummers schrijven als “Under silver moon”, “The Somberness of Winter”, “Under the golden wings of death”, Soul Capture 1562” .. ach weet je? Ik kan de totale tracklist van de eerste twee albums opsommen want ze grijpen je bij de strot, slepen je mee, misbruiken je, en dumpen je in de donkerste steeg in de smerigste goot.

Later zou God Dethroned nog genoeg onschuldige geluidsdragers impregneren met liedjes over oorlog en verderf en de wens om de kerk nog wat leger te krijgen dan hij heden ten dage al is.

Maar de tijd kruipt waar het niet gaan kan en het is precies tien jaar geleden dat “Bloody Blasphemy  de keuken uit geslingerd werd. En het plan om deze plaat nog eens integraal live te spelen is er één om bejubeld te worden. Terug naar 1999: het jaar dat Harrie Bannink overleed, ‘Apocalypse Dudes’ van Turbonegro uitkwam, Britney Spears op een stond met “Hit Me Baby One More Time” en we keken naar een kikkerregen in Magnolia.

In 1998 werden in Nieuw Leusen de nummers opgenomen. Een voortzetting van de technische melodieuze death metal waarvoor de band had gekozen op de ijzersterke voorganger werd verder uitgediept. Snelle, furieuze nummers met af en toe een adempauze. Er was ruimte voor een gevoelige snaar. Prachtig hoe dit in het Iron Maidiaanse “Soul Capture 1562” tot uiting komt.

Vanavond zal bestaan uit “Bloody Blasphemy” integraal live vertolkt en meerdere camera’s zullen het concert registreren voor een live dvd . En een stuk met “the greatest hits”: Je zult zien, het wordt een feest!

Wokkel

20:45 set 1: live video/dvd opname “Bloody Blasphemy” .
21:45 set 2: nieuwe en andere nummers uit het repertoire.