De laatste zaterdag downstage voor de zomer moet natuurlijk een knaller worden. Dat doen we dan uiteraard met zo'n concert waarbij de zangers je om de oren vliegen, gitaren rondslingeren en drummers van hun kruk vallen. Oftewel downstage pollwinaar van al weer een paar jaar terug: GRAF ORLOCK!!!! Fuck yeah!... En ze komen natuurlijk hun titel claimen, want die kans hebben ze nog niet weer gehad (al hebben ze een paar jaar terug ook nog in het ORKZ gespeeld).

Met GRAF ORLOCK is chaos eigenlijk wel gegarandeeerd. Highspeed grindcore met een zanger die totaal los gaat. Klinkt dat origineel. Nou nee, maar wel het feit dat Graf Orlock eigenlijk alles doet met een voorkeur voor de betere actie-film. Veel terminator, veel robocop, veel predator en ook veel mindere helden. Dat klinkt allemaal heel leuk maar je moet vooral hun artwork en merchandise bekijken. Alleen daarom moet je al komen. Geweldige band, zowel muzikaal als hele happening er omheen. Mosh!.

En als je het over moshen hebt moet natuurlijk ook Suffering Quota uit Grunn spelen. Die mogen de boel even opwarmen met hun bij Phobia en Assück leentjebuur spelende grindcore. Mocht het al niet aardig warm zijn rond deze tijd zal deze avond ongetwijfeld het vocht in liters van het plafond druipen. - MRK