Op 17 augustus verschijnt ‘The Waves, The Wake’, het zevende album in de vijftien jaar dat singer-songwriter Tony Dekker met zijn Great Lake Swimmers actief is. In die tijd hebben deze Canadezen zich ver buiten eigen landsgrenzen gevestigd als een zeer gewaardeerde indiefolk-band. Zo ook in VERA, waar we ze in november voor de vijfde maal op het podium mogen begroeten.

Op de nieuwe plaat heeft Dekker afstand genomen van de akoestische gitaar om ruimte te bieden aan een heel scala aan nieuwe instrumenten. Zo horen we een harp, luit, pijporgel, houtblazer maar ook conga’s en marimba’s in samenspel met de bekende banjo, piano en twaalfsnarige elektrische gitaar. Daarbij maakte de band gebruik van de akoestiek die een 145 jaar oude kerk in London, Ontario bood. Afgaand op de voorproefjes belooft dat veel goeds!

Chris van der Ploeg, aka I Took Your Name, is de support van vanavond. Goeie shows weggeven op het podium en mooie luisterliedjes maken. Daar draait het voor hem om.

‘White Wall, Silent Light’ is Van der Ploeg’s debuutalbum. Solo, want de Drent komt niet pas net om de hoek kijken. Hij pakte zijn gitaar, besloot te gaan zingen en noemde zichzelf I Took Your Name, naar een nummer van R.E.M. Hij doet het nu helemaal zelf. En dat resultaat mag er wezen!