Het Marjan Reckers Groninger ALS-dag Blues Festival zal voor het eerst plaatsvinden in VERA en voor de gelegenheid heeft de organisatie zijn beste beentje voor gezet: er zijn maar liefst vijf bands geboekt!

Hieronder heeft de organisatie het programma tot in de puntjes voor jullie uitgewerkt in chronologische volgorde.

Tijdschema:
20.30: Timedrifters
21.15: The White Duck Band
22.00: The Sidekicks
22.45: J R & B Band
23.30: Livin' Blues Experience

TIMEDRIFTERS
In de grote zaal gaan we om 20.30 beginnen met 11 koppige band de “Timedrifters”, geformeerd rondom zanger Ben van Buizen. Hij is ook de spil is het het programma “matinee in het cafe” in cafe Ensing te Peize. De band gaat een repertoire brengen van Blues en Rock standards met oa. een leuke kopersectie en een backingvocals groep.

THE WHITE DUCK BAND
Na 21.15 uur, gaan we in de kelderbar verder met de Bluesband “White Duck” met voor het grootste deel muzikanten rondom het dorp Eenrum. Deze band geformeerd rondom de kunstschilders Wouter Okel en Theo Onnes, brengen de Blues met een lekkere “Groove”. Leuk om te melden is wel, dat twee leden van deze band na zo’n 30 jaar weer mogen spelen in Vera.

THE SIDEKICKS
En dan gaan we omstreeks 22.00 uur naar de supportact in de grote zaal van de “Livin’ Blues Xperience”, de Groninger bluesrockformatie de “The Sidekicks”. Deze band met hun goedverkopende onlangs uitgebrachte CD “Texas of the North” zal de honneurs waarnemen, om het Publiek op te warmen voor het optreden van de hoofdact. Wim Entzinger op drums en Peter Hummel op gitaar, spelen na hun band de Bluesdealers, huisband van muziekcafe Veldwijk in Winsum, weer met elkaar.

Met Bennie Timmer op de andere gitaar, Teo de Haan als zanger en Fenno de Boer op bas, hebben we de band “The Sidekicks” compleet. Leuk om te melden is nog dat Wim Entzinger na zo’n 30 jaar, weer in het voorprogramma mag spelen van  “Livin’ Blues”, toen in de punk en new wave band Munk. 

J R & B BAND
Omstreeks 22.45 uur speelt bluesformatie J R&B in de kelderbar. De naam staat voor de beginletters van de leden. Jan op drums, Bart bas en zang en Rob gitaar. Dit trio met vele jaren ervaring in de muziek is teruggekeerd naar de essentie van muziek maken, elkaar de ruimte gevend in mooie songs uit de rhythm and bluestraditie, maar ook eigen werk wordt niet geschuwd.
J R&B is kortom een band waar binnen de bezieling van muziek maken altijd aanwezig is! Als Bart begint te zingen krijg ik standaard kippenvel en dat overkomt me anders niet vaak. 

LIVIN’ BLUES XPERIENCE
En dan omstreeks 23.30 uur, de hoofdact van de avond, de “Livin’ Blues Xperience”.

Deze Bluesband geformeerd rondom zanger Niko Christiansen van de oude Livin’ Blues, ademt nog steeds dezelfde sfeer en heeft dezelfde grandeur als “de drie Nederlandse Bluesbands” uit de jaren 70 en 80, nl de Bintangs, Cuby and the Blizzards en de Livin’ Blues.

Wij hadden als stichting “Groninger ALSdag” gedacht, door de “Livin’ Blues Xperience” te programmeren, nostalgische gevoelens te laten bovenkomen bij het wat oudere publiek in de stad.
Maar zeker ook de jongeren laten kennismaken met muzikanten die, ook in Vera, het dak eraf kunnen spelen.

Voor Niko Christiansen, zanger saxofonist percussionist en kleine gitaar speler, is de cirkel rond na meer dan 40 jaar, als hij gaat spelen met zijn band op 10 mrt 2018 in Vera. De “Livin’Blues” speelde voor het laatst in Vera op 3 mrt 1977. Met drummer John Kakiay, gitarist Loek van der Knaap, mondharpspeler Bas Kleine en bassist Jeroen Niele gaat de band “Livin’ Blues Xperience” menig Europese hit van weleer, zoals daar zijn Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza ten gehore brengen. Ook zullen nummers van hun laatste CD’s “This is the time” en “Alive and kickin’”, deel uitmaken van hun repertoire.

Dat we relatief, te weinig horen in Nederland van bovenstaande grote band is, dat er veel gespeeld wordt in het buitenland, met name heel veel in Polen en Hongarije.