LET OP: na afloop van de Popquiz is er in de zaal een (eveneens gratis toegankelijk) optreden van Warm Soda


Popquizen zijn ook het afgelopen jaar weer onverminderd populair gebleken en dat doet me deugd. Er is namelijk een weinig betere voorbereiding te vinden voor het échte werk; de onvolprezen popquiz in VERA! Mr. Grunnen Rocks (ook wel bekend onder zijn alterego Evert Nijkamp) is al jaren onze vaste quizmaster in de Grote Zaal, dit jaar voor de 10e keer! Afhankelijk van het resultaat is hij na afloop de meest geliefde of gehate man van Groningen. Voor heel even dan. 

Op deze plek had ik graag nog wat vragen van afgelopen jaren opgesomd om je alvast een klein beetje een impressie te geven, maar je weet hoe dat gaat, het is gezellig, het wordt later en later, het bier vloeit rijkelijk en iemand gooit bier over je aantekeningen waardoor je alles de volgende dag alweer bent vergeten. Om je toch op weg te helpen: Talking Heads zijn een geliefd onderwerp, enige kennis van Groningse bands is altijd handig en een punkrockende huisvader stelt natuurlijk ook punkrock vragen. Langzaam borrelen ook vage herinneringen over Micheal Jackson, Caro Emerald en North Sea Jazz naar boven. Kortom, voor ieder wat wils. Ook als geen enkele van de pollwinnaar op onze muur je iets zegt.

Na afloop gooien we de stoelen aan de kant en dansen we traditiegetrouw nog even door op de plaatjes van het popquiz-team (Evert wordt ook dit jaar neem ik aan weer bijgestaan door Bastiaan). Over stoelen gesproken: het lijkt elk jaar net weer wat drukker te worden dan het jaar ervoor, wil je dus per se zitten, wees op tijd! Ga ik nu alle gastbijdragen op het nieuwe Daft Punk-album uit mijn hoofd leren.

- Ralf

 

PS. Tip van de quizmaster zelf: volg Evert op Twitter om je winkansen te vergroten: @grunnrocks

 

Toegevoegd: WARM SODA  

Een paar weken geleden speelde Warm Soda al in Vera, tijdens wat een zegetocht langs een aantal Nederlandse podia en festivals werd. Groningen is ze blijkbaar erg goed bevallen, want toen er een gat in hun tourschema ontstond vroegen ze of ze een extra show bij ons mochten komen doen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! 

Voor wie ze tot nu toe heeft weten te missen, een paar quotes over hun optredens van de afgelopen tijd: 

 "De combinatie tussen de quasi-nonchalante uitstraling van de bandleden, inclusief rock-'n-roll-poses, en soms briljant eenvoudige maar daardoor superaanstekelijke songs, blijkt bijna drie kwartier lang een gouden te zijn" (KindaMuzik over optreden in Vera)

"Warm Soda is een voorzetting van Bare Wires. Minder punk, meer powerpop, ragfijne songs. Iets te vaak houdt Warm Soda zich aan de ongeschreven regels der powerpop. Slechts heel af en toe worden er andere paden betreden en laten de Amerikanen het publiek zien ook niet vies te zijn van een psychedelische jamsessie. Dat is dan ook direct het laatste wat we van Warm Soda geserveerd krijgen. Aan een toegift doet de band niet. Hulde!" (Planet Trash over optreden in Vera)

"De hoekige gitaarriffs, de lome zang, de refreintjes die je na één keer mee kunt zingen: alles is zo verdomd catchy. Zonder pauze ramt Warm Soda er in de eerste tien minuten vijf nummers doorheen." (3voor12 Gelderland over Valkhof Festival)

Het moge duidelijk zijn, Warm Soda is dé band van deze zomer! Ze blinken uit in garage/powerpop, alléén maar hitjes, onweerstaanbaar, dat werk. En daar kun je zomaar gratis en voor niets van genieten!

 

Tijdschema:
Popquiz - 22:00 uur
Warm Soda - 00:30 uur
Na afloop Grunnen Rocks Popquiz afterpary met DJ's Evert + Bastiaan