Wat gebeurt er als je een blokhut volstouwt met 21 striptekenaars en een week lang tot productie dwingt? Platform Spartak, de organisatie achter de pan-Europese stripkaravaan Comixiade – waarvan de resultaten sinds januari het Verhip een Strip-museum vullen – flikten het kunstje opnieuw met vers bloed.

Striptalenten uit de Poolse, Griekse, Spaanse en Nederlandse undergroundscenes hebben zich deze week verschanst op het Drentse platteland en daar onder hoge druk samengewerkt aan een indrukwekkende collectie  korte en middellange verhalen gebaseerd op de mythe van Elkerlijc (Everyman). Ze hebben het thema uiteen gereten, in stukjes gehakt en opnieuw bijeengeveegd.

De resultaten van deze creatieve uitputtingsslag zijn éénmalig compleet en in hun papieren vorm te bewonderen in een even korte als intense guerilla-expositie in uw favoriete undergroundtempel Vera. Zaterdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur kun je de originele werken in de voorkamer bekijken terwijl de inkt nog langzaam aan het opdrogen is. Daarna zullen ze in digitale vorm nog steeds te zien zijn, maar zeggen dat je erbij was op dat specifieke moment in de tijd en ruimte en de moegestreden artiesten naast hun werken hebt zien huilen, lachen en bier drinken, dát kan alleen deze zaterdagavond.