Het Haagse Hallo Venray (de ietwat melige naam is afgeleid van de openingsyell van een radioprogramma) beleefde hun hoogtijdagen aan het begin van de jaren ’90. Het was de periode dat het jammerlijk onbekend gebleven The Serenes het wonderschone ‘Barefoot & Pregnant’ maakte en Bettie Serveert in de roos schoot met ‘Palomine’. Hallo Venray scoorde een voltreffer met ‘The More I Laugh, the Hornier Due Gets!’. Het succes van deze plaat bezorgde ze in 1992 een plekje op Pinkpop, waar zanger Henk Koorn gekleed in maf pakje en springend op een pogo-stick het podium op kwam.

Koorn en zijn maten waren altijd wel in voor een lolletje en de eerste paar jaar dat ze in een bandje spelen trappen ze voornamelijk keet in jeugdhonken en kraakpandjes. Maar zo aan het eind van de jaren tachtig begint de band te beseffen dat ze ook echt muziek kunnen maken en ze pakken de zaken steeds serieuzer aan. Dat resulteert in‘The More I Laugh, the Hornier Due Gets!’ , een heerlijke plaat die qua geluid het midden houdt tussen Neil Young en The Velvet Underground. Op de hoes –iets minder heerlijk- prijken de navels van de vier bandleden. De plaat werd juichend onthaalt en bracht de band zelfs succes tot over de landsgrenzen.

In de jaren daarna werd steeds een klein beetje stiller. In 1995 stapten gitarist Toon Moerland en drummer Dim Veldhuisen uit de band en omdat hun platenmaatschappij er plotseling mee ophoudt valt een beoogde uit 2000 tussen wal en schip. Maar de heren laten zich daardoor niet weerhouden en blijven vrolijk verder gaan. Pas als twee jaar geleden ‘The More I Laugh...’ zijn 20ste verjaardag viert en opnieuw wordt uitgebracht  valt het kwartje. Hallo Venray was en is een hele goede band. Ja, ze zijn het ook nog steeds. Check het nieuwe ‘Show’ maar eens. Het is misschien wel één van de beste platen die ze maakten, al was het maar om die fijne cover van Prince’s ‘Controversy’ die je er op vindt.     - Bart

Het voorprogramma wordt ingevuld door Orange Glow. Dit is het 'singer-songwriter' van de vuige soort. Zes jaar na de debuutplaat is het de zanger terug met een nieuwe plaat en een nieuwe band. Waar het eerste album nog werd omschreven als een magisch sprookje, probeert de de band met de nieuwe muziek duidelijk van dit image af te komen. Waar de voorliefde voor catchy medlodieën en verrassende wendingen is gebleven, is de nieuwe plaat als een verhelderende klap in je gezicht. De muziek is kaler, doortastender en smeriger, maar is minstens net zo lekker om te horen!

LET OP! Door de toevoeging van Orange Glow zijn de tijden veranderd!

Na Hallo Venray gaan we in VERA gewoon lekker door met De Hete Hitnacht! Peter Weening, onze eigen programmeur, zal plaatjes draaien van ouwe rock’n’roll tot disco, van Motown tot glamrock, van soul tot new wave, ‘schuivers’ tot hete radiohits; oftewel : ‘alles’ tussen Louis Armstrong en The Smiths. Klik hier voor meer informatie.