De leukste show voor 2019 is voor mij denk ik al bepaald: Haru Nemuri, ook wel 春ねむり (als ik het zo correct heb gekopieerd). Als iemand die totaal niet in de Japanse muziekwereld zit is het nu alsof ik voor het eerst een hapje fastfood neem en denk: MEEEER! En doe er ook maar wat verdund cola bij om de tong te sussen.  De liedjes van deze zingende, rappende en schreeuwende vrouw zijn scherp, zoet, vet, zout en alles dat je zintuigen laat prikkelen. Mijn Japanse vocabulaire gaat niet verder dan konnichiwa en arigato, maar volgens mij zijn het heftige teksten als ik naar de live beelden kijk.

Op haar debuutalbum Harutosyura hoor je een mix van J-pop, rap, noise, electronica en hard rock. Dat het een harde plaat wordt is al gelijk duidelijk in het punky openingslied “Make More Noise of You”. Nadat Haru Nemuri heeft laten weten dat het geen probleem voor haar is om over scheurende gitaren te rappen komt er meer synthpop naar boven in liedjes als “Underground” en “Yume Wo Miyou”.  Genoeg materiaal om het spannend te houden deze zaterdagavond. Maar in tegenstelling tot een fastfoodketen kun je je zonder een schaamtegevoel tonen in de kelderbar om je aan deze verslaving over te geven.

Naast Haru Nemuri treedt ook Amismyk, het sideproject van producer en minervastudent Sima Kim. Qua herrie zo'n beetje het tegenovergestelde van Haru Nemuri, maar qua productie net zo enerverend. Zijn selftitled mini album kwam deze week uit en die is ook compleet voorzien van een videoclip. Echt de moeite waard dus kom op tijd!|LAURAH