Ze zien eruit alsof ze het eigenlijk te druk zouden moeten hebben voor hun eindexamens om in de Kelderbar te kunnen spelen. Ze maken echter muziek waar ik me bij voorstel dat hun ouders tijdens een optreden denken, "Wie zijn deze oude zakken op het podium en waarom kennen ze geen Wave of Disco?". Vette bas en drums, bluesy rockgitaar en jawel, een Hammondorgel. Jonge mensen die dus terug gaan naar de echte muziek.

Niet dat gezeik van in een opblaaskasteel drie uur op een impala-anus blazen terwijl op de voorgrond zeven gehandicapte porno-acteurs voorlezen uit de werken van Tsjechov(Tenminste ik geloof dat dat is wat Lady Gaga tegenwoordig doet), maar gewoon rocken. Je zou bijna denken dat het een gimmick is, maar daarvoor is de muziek met te veel passie gemaakt. Moet overigens zeggen dat de teksten me bijzonder weinig boeien, maar goed we komen dan ook niet voor Oprah's bookclub. We komen voor de muziek! Alles wat je hoort is echt en daarom kraakt het zo nu en dan ook een beetje. En zo hoort het ook. Nooit een te gelikte producent nemen, mannen!

Mocht je referenties nodig hebben, denk dan aan Deep Purple of Wolfmother. Dat dekt de lading overigens niet helemaal. Ik hoorde op Facebook ook een nummer met een Ska-ritme en een ander nummer met saxofoon wat een erg soulrijk geluid opleverde. Over het algemeen moet je toch denken aan de sixtiesrock, maar uitstekend dansbaar en door de psychedelica ook prima om gewoon wat hoofd bij te schudden met een biertje in de hand. Over bier gesproken, geef ze niet te veel. Mocht het zo zijn dat ze inderdaad binnenkort eindexamen moeten doen, dan wil ik niet dat VERA de reden is dat ze die niet halen. Ach, fuck it. Kappen met die school en de nightliner in. Touren met die hap!

P.S.: Lieve ouders/verzorgers van The Human Animals, ik probeer alleen maar mensen enthousiast te krijgen voor de band. Ik hoop van harte dat ze slagen en succesvolle, productieve burgers worden. Met vriendelijke groet. - REMY