Voor het eerst komen de mannen van Husky naar VERA. Na het winnen van de Triple J's Unearthed talenten jacht in Australië ging het hard met Husky. De Australische indie folk band, bestaande uit frontman Husky Gawenda, Gideon Preiss, Evan Tweedie en Luke Collins, heeft onlangs het podium al gedeeld met grootheden als Devandra Banhart, Noah and the Whale, Kimbra, Jinja Safari en Gotye. De mannen zijn opgegroeid met klassieke pop & folk muziek (zoals Leonard Cohen, Paul Simon, The Doors en The Beach Boys) en deze stijlen hebben het nieuwe album ‘Forever So’ geïnspireerd. De plaat is geschreven in het rommelige tuinhuis van Husky Gawenda, omgeven door onkruid en wild groeiende mint planten.  Sinds het uitbrengen van de plaat toert Husky de hele wereld over.  

De nummers zijn poëtisch en idyllisch geschreven, dit is de rode draad die de band bij elkaar houdt. Na maanden liefdevol componeren zijn de songteksten in goede harmonie gebracht met fijne drumritmes, zacht akoestisch gitaarspel en vredige keyboard melodieën. Inspiratie voor gedichten, een zin of een melodie kunnen voor de bandleden op ieder moment van de dag komen.

Recensies zijn zeer lovend over het eerste album ‘Forever So’ van de band. Brag Magazine Sydney benoemde ‘Forever So’ als album van de week en schreef erbij:’ Ik zou niet snel iets perfect noemen, maar we kunnen maar zo het perfecte debuut album hebben gevonden’. Rolling Stone Magazine schreef in hun novemberuitgave dat het sprookjesachtige album een caleidoscopische verhaallijn vertelt met een sterke indie orkestratie.

Een goede aanvulling op deze avond is de Gentse singer-songwriter Renée. Begin dit jaar stond ze hier nog in het voorprogramma van Isbells omringd door bandleden, ditmaal zal Renée solo optreden. Single 'Dum Dum Dum' van haar onlangs verschenen debuutplaat Extending Playgrounds is door de Vlaamse radiozender Studio Brussel direct na uitkomst omarmd, wat een goede indicatie is voor de kwaliteit van de muziek. Fraaie, maar sobere arrangementen met veelal fluisterzang. Aldus belooft het een avond met een dromerige, enerverende stemming te worden.

-Laura