GFP Bunny (Tsuchiya Yutaka, 2012)
Kuramochi Yuka speelt een meisje dat gepest wordt op school. Is dat de reden dat ze kikkers opensnijdt, experimenteert met haar moeders goudvis en haar moeder zelfs thallium toedient? 'Dat heb je mis!', werpt ze tegen. 'Het heeft allemaal met controle te maken.' Ook protesteert het meisje wanneer de regisseur, die een geruchtmakende zaak uit 2005 als uitgangspunt nam, meedeelt het verhaal bij wijze van experiment naar 2011 te verplaatsen. 'Er is helemaal geen verhaal!' GFP Bunny, vernoemd naar genetisch gemanipuleerde fluorescerende konijntjes, is een caleidoscopische mix van fictie, documentaire, dagboeknotities en internetvideo. De filmmaker en zijn hoofdpersoon vragen zich af wat biotechnologie, cosmetische chirurgie, surveillance, avatars, extreme piercings en nieuwe religie voor ons kunnen betekenen.

Yutaka Tsuchiya’s biografie gaat tot IFFR 2004 toen hij met Peep "TV" Show meedeed aan de Tiger Award competitie. Nu is hij terug met een heel originele, speelse en sterke film. Het is 9 jaar later. Wat deed hij tussen 2004 en nu? Zijn eigen biografie in het persmateriaal bij zijn laatste film gaat ook niet verder dan zijn Tigerjaar. De beschrijving van zijn film doet vermoeden dat hij een achtergrond heeft als geëngageerd documentairemaker. GFP Bunny is een intrigerende film vol met maatschappelijke en wetenschappelijke ideeën, maar ook vol met diverse filmische genres en technieken. De film zelf is het beste bewijs dat Yutaka niet 9 jaar stil heeft gezeten. Zijn onderzoekende omvattende kijk op de wereld levert een interessante film op.

 

IFFR Afterparty op zaterdag 2 februari
Na al dat stilzitten in de bios lekker uit je plaat – met uiteraard adembenemende visuals! 

*Kaartverkoop voor de IFFR-films in Vera : Bij ForumImages tot een uur voor aanvang. Bij Vera vanaf een half uur voor aanvang.

Telefonisch reserveren en kaartverkoop starten op woensdag 23 januari om 10.00 uur. Net als in voorgaande jaren kunt u alleen kaartjes reserveren in de week voorafgaand aan en niet tijdens het festival. U kunt uw gereserveerde kaarten tot uiterlijk donderdag 31 januari om 12.00 uur afhalen bij de kassa van ForumImages. Telefonisch reserveren (tijdens openingsuren kassa): 050-312 04 33. Reserveren per e-mail is niet mogelijk, aan de kassa wel. Zie voor meer informatie over reserveren en kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of ForumImages.