Hoax_canular (Dominic Gagnon, 2013)
Hoe overleef je het einde van de wereld? De jongeren in deze bijzondere found-footage-film bespreken hun plannen en verwachtingen in een reeks webvideo's. Sommigen denken het naderende einde te kunnen overleven, anderen omarmen het. Soms parodie, soms schrikbarend echt. Het einde van de wereld was een hot topic in 2012, vooral op internet onder jongeren van over de hele wereld. Hoax_canular is een hedendaagse found-footage-film, die aftelt naar het einde van de wereld, samengesteld uit webvideo's van tieners die op eigen wijze met dit naderende einde omgaan. Ze geloven dat het einde van de wereld wel overleefd kan worden, als ze maar het juiste survivalpakket hebben - wapens, voedsel en medicijnen. Tegelijk reflecteert de film op de wijze waarop de huidige media omgaan met onze angsten en hoe wij zelf met die media omgaan. Voor de jongeren in Hoax_canular zijn de video's eigenlijk gewoon een manier om zich voor te bereiden op een onzekere toekomst. Dominic Gagnon rekt met zijn film de grenzen op van de traditionele documentaire en geeft een nieuwe betekenis aan het begrip 'online delen'; we weten nooit wanneer de parodie eindigt en wanneer het serieus wordt.

Kaartverkoop voor de IFFR-films in VERA: Bij het Groninger Forum tot een uur voor aanvang. Bij VERA vanaf een half uur voor aanvang.

De kaartverkoop start op woensdag 22 januari om 10:00 uur. Nieuw dit jaar is de online verkoop van festivaltickets. Via de website www.groningerforum.nl kunt u kaarten kopen. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunt u niet reserveren voor festivalvoorstellingen. De kassa sluit een kwartier na aanvang van de laatste filmvoorstelling. Eenmaal gekochte kaarten worden niet retour genomen. Zie voor meer informatie over kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of www.groningerforum.nl.