The Pinkie (Lisa Takeba, 2014)
Jonge Japanse filmmakers zijn opgevoed met genrefilms, nonsens op televisie, manga en straatmode. Dat resulteert in films vol genre-nonsens en manga-mode. Zie hier de wereld van Takeba, waarin, om maar één ding te noemen, de stalkster Momoko haar onwillige idool laat klonen uit zijn afgehakte pink. Al sinds ze vijf jaar oud zijn, wordt Ryosuke gestalkt door Momoko, destijds het lelijkste meisje van het dorp. Haar liefde voor Ryosuke is zo onbegrensd dat ze haar gezicht chirurgisch aan liet passen aan zijn smaak, maar nog steeds moet hij niets van haar weten. Ryosuke gaat voor de vluchtige liefde, bijvoorbeeld met het liefje van een gangsterbaas. Maar als die achter hun verhouding komt, laat hij Ryosuke's pink afhakken. Het ding komt op magische wijze bij Momoko terecht, die het gebruikt om Ryosuke te klonen, zodat ze hem (of bijna-hem) eindelijk voor zichzelf heeft. En dan hebben we nog maar de eerste vijf minuten van Lisa Takeba's kort-maar-krachtige speelfilmdebuut gehad. Net als in haar eerdere korte films gooit de regisseur, die haar vaardigheden ontwikkelde als reclamemaker en schrijver van een videogame, vele genres en technieken in de mix: van sciencefiction tot gangsterfilms, van ziekenhuiserotiek tot animatie. Hectisch en absurdistisch, maar met een groot hart.

 

Kaartverkoop voor de IFFR-films in VERA: Bij het Groninger Forum tot een uur voor aanvang. Bij VERA vanaf een half uur voor aanvang.

De kaartverkoop start op woensdag 22 januari om 10:00 uur. Nieuw dit jaar is de online verkoop van festivaltickets. Via de website www.groningerforum.nl kunt u kaarten kopen. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunt u niet reserveren voor festivalvoorstellingen. De kassa sluit een kwartier na aanvang van de laatste filmvoorstelling. Eenmaal gekochte kaarten worden niet retour genomen. Zie voor meer informatie over kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of www.groningerforum.nl.