Songs from the Second Floor (Roy Andersson, 2000)
Fraai droogkomisch portret van de moderne Europese stedeling die totaal verward uit de strijd komt die leven heet. Songs draait losjes en in grote bogen rond de zakenman Kalle die grijs van de as bekent zijn eigen bedrijf te hebben aangestoken omdat het leven hém heeft gekozen tot pispaaltje van de eeuw. Onconventionele, volstrekt anarchistische mengeling van Monty Python en Jacques Tati. Met muziek gecomponeerd door Benny -ABBA- Andersson.

Ter gelegenheid van de festivalpremière van Gouden Leeuw-winnaar A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence vertoont VERA Zienema met trots en veel plezier zondag 1 februari de twee eerdere delen van Anderssons Leven-trilogie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaartverkoop voor de IFFR-films in VERA
Bij het Groninger Forum tot een uur voor aanvang. Bij VERA vanaf een half uur voor aanvang, maandkaart niet nodig. De kaartverkoop start op woensdag 21 januari om 10:00 uur. Via de website www.groningerforum.nl en aan de kassa aan het Hereplein kunt u kaarten kopen. U kunt niet reserveren voor festivalvoorstellingen. Eenmaal gekochte kaarten worden niet retour genomen. Zie voor meer informatie over kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of www.groningerforum.nl.

 

In vijf dagen tijd (28 januari t/m 1 februari) wordt voor filmliefhebbers en cinefielen een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op de 19e Groningse pocketeditie van IFFR. Een selectie van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld.