You, the Living (Roy Andersson, 2007)
In deze symfonie in vijftig tableaux over de (on)zin van het leven registreert de eigenzinnige filmmaker Andersson de mens als het bijzondere zoogdier dat hij is. We klagen en zeuren en halen idiote streken uit en dat allemaal omdat we met grote oogkleppen op, op zoek zijn naar contact. Gênant, verontrustend, maar vooral aandoenlijk en hilarisch.

Ter gelegenheid van de festivalpremière van Gouden Leeuw-winnaar A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence vertoont VERA Zienema met trots en veel plezier zondag 1 februari de twee eerdere delen van Anderssons Leven-trilogie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaartverkoop voor de IFFR-films in VERA
Bij het Groninger Forum tot een uur voor aanvang. Bij VERA vanaf een half uur voor aanvang, maandkaart niet nodig. De kaartverkoop start op woensdag 21 januari om 10:00 uur. Via de website www.groningerforum.nl en aan de kassa aan het Hereplein kunt u kaarten kopen. U kunt niet reserveren voor festivalvoorstellingen. Eenmaal gekochte kaarten worden niet retour genomen. Zie voor meer informatie over kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of www.groningerforum.nl.

 

In vijf dagen tijd (28 januari t/m 1 februari) wordt voor filmliefhebbers en cinefielen een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op de 19e Groningse pocketeditie van IFFR. Een selectie van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld.