De band, die voorheen bekend stond als Free Zamunda!, bestaat al sinds 2008. Sinds de naamsverandering en een (gedeeltelijk) nieuwe bezetting, nam de rock band in 2009 deel aan het Oost-Vlaams Rockconcours en rock rally De Beloften. Beide battles werden door het viertal uit Aalst gewonnen en het bleek de aftrap van een tot dusver succesvolle carrière.

Voorafgaand aan het uitbrengen van hun debuutplaat boekte Intergalactic Lovers succes met de singles Fade Away en Delay. Eerstgenoemde werd in de playlist van zowel Studio Brussel als de Vlaamse Radio 1 opgenomen, waarna de tweede werd verkozen tot hotshot door Studio Brussel. Later in 2011 werd het eerste album Greetings & Salutations uitgebracht. De plaat, die volledig op eigen kosten werd geproduceerd, ontving veel positieve kritieken en behaalde de derde plaats in de Vlaamse Ultratop 200 albums.

Eerder dit jaar bracht de groep hun tweede album uit, genaamd Little Heavy Burdens. Hierop zijn nummers als Islands en Northern Rd te horen. Volgens de bandleden is deze plaat ‘sfeervol, pakkend, melancholisch en therapeutisch’. Tegenwoordig worden ze vergeleken met bands als Feist, Yeah Yeah Yeahs en PJ Harvey. Dat belooft wat!

De Groningse indierockband Solitary ZEBRA zal als support spelen. De stijl van het viertal kenmerkt zich door volle synth- en gitaaroverdrives in combinatie met dromerige soundscapes. De eerste, in eigen beheer uitgebrachte EP werd zeer goed ontvangen in de Nederlandse indiecharts en momenteel is men bezig met het maken van een nieuwe single. Deze staat vervolgens gepland voor december van dit jaar. Daarnaast brengt de band in januari op Eurosonic Noorderslag hun muziek ten gehore.