Voor deze vertoning werkt Zienema samen met (lokale) Iraanse kunstenaars om het thema verzet in Iran te belichten. ‘’Between Body and Touch’’ is een groepsvertoning van experimentele films die putten uit de geschiedenis van het verzet in Iran - zowel op concrete als op meer abstracte manieren. De films onderzoeken thema's als vernietiging, isolatie, hoe het verleden zich in het heden manifesteert, het vrouwelijk lichaam, de weergave van intimiteit en onze collectieve herinnering van maatschappelijke gebeurtenissen. De avond is een samenstelling van het werk van Shilan Borhani, Jaleh Nesari, Maryam Tafakory, Minoo Iranpour, VidAmir en Nebras Hoveizavi, die in hun werk een radicale esthetiek omarmen, en de mediums van film en hedendaagse kunst combineren.

Deze avond staat in het teken van solidariteit met de strijd van ongelooflijk moedige Iraanse vrouwen en mannen die een strijd leveren voor gelijkheid, vrijheid en mensenrechten. Door middel van films en videokunst presenteren we een visuele geschiedenis van Iran voor en na de revolutie van 1979, in de hoop de huidige situatie context te geven. Deze vertoning is samengesteld door Vida Kashani, met grote dank aan Parking Video Library voor het beschikbaar stellen van hun archief voor enkele van de werken in dit programma.

Kaarten voor deze vertoning zijn gratis. Haal je gratis ticket via de ticketlink om verzekerd te zijn van een zitplaats (we hebben beperkte capaciteit).

Tijdens het evenement is er gelegenheid om een ​​donatie te doen aan een NGO die het verzet in Iran steunt.