Sinds hun oprichting in 2014 heeft IST IST een onmiskenbare reputatie opgebouwd dankzij hun meedogenloze live shows en hun sterke DIY-werkethiek. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie bracht de band hun debuutalbum Architecture uit onder naam van hun eigen platenlabel, zonder manager.

Manager of niet, het album werd een groot succes. De sound, vergelijkbaar met Joy Division, gemengd met een elektronische twist, sloeg aan, en de fanbase van IST IST werd steeds groter.

In 2024 zal IST IST een live album uitbrengen die is opgenomen tijdens een show in Amsterdam, maar dat is niet alles wat gepland staat voor hun 10-jarig jubileum… Kom naar hun show om een voorproefje te krijgen van wat er nog zal komen!

De support van vanavond is October Drift. Na het succes van hun debuutalbum Forever Whatever bevestigde de band hun positie als een belangrijke nieuwe aanwezigheid in de muziek scene, waarbij hun zware, poprock een verfrissende injectie van nieuw leven aan het genre toevoegde. Hun recent uitgebrachte tweede album is een stap vooruit voor de band naar een nog krachtiger, brutaler geluid. Veel minder introspectief dan hun debuut.