Wanneer je in zijn verleden graaft, kun je één ding concluderen: Jaap Boots is een druk baasje. De man uit Bergen heeft inmiddels talloze radioprogramma’s gepresenteerd op 3FM en Radio 6, heeft in zijn beginjaren als journalist en recensent gewerkt voor bladen als Vrij Nederland en HP/De Tijd en bracht in 2000 zijn debuutalbum uit, genaamd Zal De Hemel. Hiermee speelde hij toen op een gure decemberavond in de kelderbar.

Tegenwoordig doet de Noord-Hollander het wat rustiger aan. Desalniettemin is een derde album in de voorbereiding en verschijnt in november de verhalenbundel Donderweg. Hierin vertelt Boots over zijn wilde jaren als Rock ’n Roll-DJ. In zijn dertigjarige carrière kwam hij in aanraking met een enorm scala aan popsterren, van Nick Cave tot Robbie Williams, van Liam Gallagher tot Willy DeVille. Vanzelfsprekend komt een aantal van deze ontmoetingen terug in de bundel waar deze solovoorstelling aan gekoppeld is.

Tijdens de avond vertelt Boots over zijn leven in deze zogenaamde fast lane van de popmuziek, over de mensen die hij heeft ontmoet en wat hij zelf heeft meegemaakt. Zijn vertelling wordt omlijst door zijn eigen liedjes en hij zet hier en daar een plaatje op. Verwacht hilarische, heftige en ontroerende verhalen waar nog wel even over nagepraat wordt.

Het voorprogramma wordt ingevuld door onze eigen PePr KlePr. Wie wel eens Café Marleen heeft bezocht tijdens een avondje Meindert, Igor, Pepr en Kesanova Show weet wat je kan verwachten. Klankgedichten zoals het hoort met ditmaal de muziek als onderwerp. Ook stond hij al tweemaal op Gedignag, dé avond voor de liefhebber van gedichten.